DRUGA VEČER DOVE FASHION.HR-a

Gospođe pokazale što znači pravi chic

26.09.2009 u 01:26

Bionic
Reading

Svojim izgledom, samouvjerenim hodom i nastupom, manekenke koje su nosile reviju Igora Galaša zasjenile su ostatak druge večeri Dove Fashion.hr-a, radnog naziva Chic

Ivica Klarić
Drugu večer Dove Fashion.hr-a, radnog naziva Chic, otvorila je revija Ane Marie Ricov. Ricov nudi blejzere i prsluke krute forme, drapirane haljinice i suknje, prozračne majice i bluze i vrlo ležerne hlače širokog kroja koje je opasala pletenim remenjem i torbicama-pojasima. Iako je riječ o kolekciji za proljeće i ljeto, paleta boja je vrlo umjerenih tonova - od crne, sive i bijele, preko sivo-smeđe do zlatne i srebrne.


Vjerojatno najiščekivanija revija hrvatskih trendseterica je bila ona IK Studia Ivice Klarića. Bež, zlatna, zelena i smeđa dominantne su boje Klarićeve kolekcije u safari stilu, pomno promišljenih krojeva, s mnoštvom detalja poput nabora i epoleta. Muška i ženska odijela kombinacija su pak crne i bijele, odnosno srebrne. Dodatnu pažnju Klarić je posvetio modnim dodacima poput remenja, narukvica, šilterica i izrazito dugačkih pismo-torbica. 

Stjepan Čuka inspiraciju za svoju isključivo mušku kolekciju pronašao je u punku i grungeu. Karirane košulje, uske majice bez rukava i ziherice kao glavni ukras protežu se kroz cijelu kolekciju u kojoj je naglasak stavljen na hlače, svojevrsne dimije prilagođene urbanom punkeru kojeg Čuka oblači.

Robert Sever prikazao je nešto mračniju kolekciju nego što je to za njega uobičajeno. Dominantna boja u kolekciji je crna, kombinirana s tonovima bordo, smeđe, bakrene i zlatne boje. Severova inspiracija Afrikom i primitivnim načinom ukrašavanja rezultirala je kolekcijom koja ne sadrži nijedan print, već je materijal ručno oslikan. Predimenzionirani nakit, prije svega velike i masivne ogrlice izrađene od bojanog kamena u kombinaciji s kristalima, kožom i lancima odlično su dopunile seksipilne haljine vrlo dubokih izreza na leđima. Sever je i ovoga puta u kolekciju uvrstio i torbe, manje za dan i veće putne.

Glavne zvijezde večeri bile su zasigurno gospođe koje je 'kralj pletenine' Igor Galaš doveo na modnu pistu u sklopu Dove Kampanje za stvarnu ljepotu, usmjerene na promjenu javne percepcije žena starijih od 45 godina. Jedanaest manekenki, prekrasnih žena u najboljim godinama, prošetalo je samouvjereno pistom u Galaševim modelima iz kolekcije u kojoj spretno kombinira svoje prepoznatljivo pletivo i jednostavne krojeve. Posebno oduševljenje svih prisutnih izazvala je jedna od Galaševih dama koja je gledatelje odlučila počastiti fenomenalnom arijom za kraj večeri. 

Subota je posljednja od tri tematske večeri Dove Fashion.hr-a, u sklopu koje će dizajneri Branka Donassy, Ivana Barač, XD Xenia design, Ivona Martinko i modni studio I-gle gledateljima pokazati svoje viđenje 'avangarde'.