OSKAROVSKI MODNI KIKSEVI

Zbog odabira ovih haljina ipak su zažalile

21.02.2015 u 16:30

Angelina Jolie,Anne Hathaway,Gwyneth Platrow

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Istesana linija, savršen ten i šminka, glamurozne haljine i najskuplji nakit nezaobilazni su dekor dodjele najprestižnije filmske nagrade - Oscara. No unatoč dugotrajnim detaljnim pripremama, modni kiksevi na oskarovskom crvenom tepihu nisu rijetkost

Iako pripreme za dodjelu zlatnih kipića za mnoge zvijezde traju tjednima, pa i mjesecima, i sve je isplanirano do zadnjeg detalja, od šminke, frizure, nakita, cipela i, najvažnije, haljina, promjene u posljednji tren ipak se događaju.

Iako vjerojatno mnoge ljepotice zažale zbog svojih modnih odabira, rijetke su one koje će to javno i priznati, uglavnom zbog višemilijunskih sponzorskih ugovora koje imaju s modnim kućama čije su kreacije nosile ili dobrih odnosa sa stilistima koji su ih i birali.

Anne Hathaway na dodjeli Oscara 2013. u haljini modne kuće Prada

Lijepa Oskarovka Anne Hathaway javno je priznala da je požalila zato što se u posljednji tren predomislila oko haljine, odlučivši Valentinovu haljinu zamijeniti onom s potpisom Prade. Blijedo ružičasta uska satenska Pradina haljina imala je čudne ušitke na grudima, s osim toga, materijal se lako gužvao. To je najviše došlo do izražaja kad je Anne došla na pozornicu preuzeti prestižni zlatni kipić za najbolju sporednu glumicu u filmu Jadnici, a njezina je haljina u tom trenutku bila jako zgužvana i nimalo glamurozna.

Razlog zbog kojeg se Anne u posljednji trenutak predomislila oko odabira haljine jest taj što joj je večer uoči dodjele, na probama za Oscare, Amanda Seyfried, s kojom je glumila u 'Jadnicima', pokazala svoju haljinu Alexandera McQueena koju je namjeravala nositi na dodjeli. 'Bila je to lila verzija moje haljine, i to od dva potpuno različita dizajnera', rekla je Anne.

'Nisam imala prokletu haljinu, a sutradan je bila dodjela. Inače me ne bi bilo briga za to, ali ovoga puta mi je haljina stvarno trebala', rekla je glumica koja se te godine s dodjele vratila kući sa zlatnim kipićem.

Ujutro, na dan dodjele, stigla joj je blijedoružičasta Pradina haljina. 'Bila je lijepa, prikladna, moderna i minimalistička', rekla je Anne. No takav minimalizam je zahtijevao prekrojavanje, a vremena za to nije bilo pa su Anneine grudi zbog ušitaka na haljini čudno stršale. Da stvar bude gora, morala se javno ispričati dizajneru Valentinu, čijuje haljinu prvotno trebala nositi i s kojim je godinama uspješno surađivala, što joj nije bilo nimalo ugodnobudući da je slavni dizajner jednom prigodom izjavio da kad odijevaAnne, ima osjećaj kao da odijeva vlastitu kćer.

Gwyneth Paltrow na dodjeli Oscara 2002. u haljini Alexandera McQueena

Plavokosa glumica poznata je po jednostavnim, elegantnim haljinama koje je nosila na oskarovskom crvenom tepihu, poput blijedo ružičaste kreacije Ralpha Laurena iz 1999. u kojoj je primila Oscara za najbolju žensku ulogu (Zaljubljeni Shakespeare).

No neobična haljina Alexandera McQueena, koju je nosila 2002, definitivno ne spada u kategoriju glumičinih najboljih modnih trenutaka. Čak je i sama javno priznala da je požalila što ispod nje nije nosila grudnjak.

'Još uvijek mi se sviđa ta haljina, ali stvarno sam trebala ispod nje nositi grudnjak i trebala sam se, osim toga, odlučiti za raspuštenu kosu kao 's plaže' i malo manje se našminkati. To bi onda izgledalo onako kako sam željela, bio bi to oskarovski punk look', rekla je glumica.

Angelina Jolie na dodjeli Oscara 2013. u haljini Versace

Crna Versaceova haljina s dubokim prorezom koju je Angelina nosila na dodjeli Oscara 2013. bila je modna priča godine. Kroz duboki prorez Angelina je izbacila skoro cijelu nogu i samo o tome se danima pisalo, no glumica i redateljica priznaje da se još uvijek muči zbog te odluke.

Rekla je da se osjećala posramljeno kad ju je stilist odjenuo u haljinu koja ju je očito 'progutala' i natjerao da cijelu noć izbacuje nogu kako ne bi izgledala kao da je odjenula na sebe crnu vreću od smeća. Navodno je Angelina bila toliko posramljena zbog haljine i cijele pomalo bizarne situacije s izbačenom nogom, da je nakon dodjele Oscara otišla ravno kući, izbjegavajući i uobičajene zabave nakon dodjele nagrada.