MODNA SCENA SELI U ITALIJU

Krupni modeli, donje rublje i badići otvorili Milano

24.09.2009 u 14:23

Bionic
Reading

Modna se scena, nakon New Yorka i Londona, na tjedan dana seli u Milano. Prvoga dana prikazane su i nove kolekcije kupaćih kostima i donjeg rublja za sezonu proljeće i ljeto iduće godine

Milanski tjedan mode, već tradicionalno, otvorila je Elena Miro, dizajnerica prepoznatljiva po kreacijama za 'krupnije'. Miro je predstavila kolekciju odjeće za ženu sklonu luksuzu koja izabire modne dodatke od skupih materijala poput pitonove kože, ženu koja ne ograničava svoj stil, već koristi skupe i upadljive ukrase i ne boji se obući vatreno crvenu odjeću. Miro je, uz svoje modele, predstavila i novu 'antianoreksičnu' modnu ikonu Lizzie Miller, manekenku bujnih i putenih oblina čija je naga slika ukrasila naslovnicu američkog izdanja časopisa Glamour za mjesec rujan.

Osim krupnijih modela, na milansku su modnu pistu kročile u znatno većem broju i tamnopute manekenke. Riječ je o inicijativi za poticanje rasne jednakosti na modnim pistama, što su poduprli i brojni modeli među kojima su i Carmen Kass i Bianca Balti. U sklopu revije Miss Bikini, pistom su prošetale u modelima koji neodoljivo asociraju na Crni kontinent, u stilu tribal-šika, što su najbolje ocrtavali turbani i krupne naušnice.

Pin Up Star na pistu je izveo poznate starlete, među kojima su bile i Belen Rodriguez i Laura Torrisi u oskudnim kupaćim kostimima. Valeria Marini i Seduzioni Diamonds prikazanom kolekcijom donjeg rublja odali su počast modnoj ikoni Marilyn Monroe. Luksuz i zavodljivost također su glavni aduti modne kuće Parah Noir koja je prikazala ženstvene kreacije izrađene od svile, čipke i satena.

Tijekom idućih nekoliko dana, do četvrtka 29. rujna, na milanskim modnim pistama svoje modele za sezonu proljeće/ljeto 2010. predstavit će najjača imena talijanske modne scene. Giorgio Armani, Prada, Versace, Fendi, Etro, Missoni, Gucci, Moschino, Versace, Krizia, Fendi, Roberto Cavalli, Bottega Veneta i Dolce & Gabbana, samo su neka od njih.