LIJEPA I NJEGOVANA KOSA

Jednostavni trikovi za frizuru iz snova

30.01.2015 u 20:15

Bionic
Reading

Antonio Corral Calero, umjetnički direktor Moroccanoila i frizer poznatih, otkrio je nekoliko odličnih savjeta za lijepu kosu kojom ćete zasigurno privlačiti poglede

Calero kaže da vlaga, proizvodi za oblikovanje kose i previše regeneratora također utječu na gubitak volumena. A ako vam se čini da vaša kosa ima premalo forme i volumena, postoji rješenje.

'Ako vam je kosa ravna, preporučujem da je skratite jer dodana težina, kao što je težina duge kose, može dovesti do toga da ona izgleda plosnatom. Isto tako, ako vam se čini da vam je potrebno nešto za postizanje volumena, lagana slojevitost frizure će stvoriti lepršavost kose, a time i voluminoznost koju tražite', savjetuje Calero, frizer koji je svoju nevjerojatnu karijeru započeo još 1990. u Barceloni pod mentorstvom jednog od najpriznatijih majstora stiliziranja kose, Luisa Llonguerasa.

Neke cure, kako bi postigle volumen, tapiraju kosu, no za to također postoji nekoliko trikova.

'Tapiranje je odličan način stvaranja dodatnog volumena frizure. Uvijek to činite laganim pokretima prema nazad. Ako to budete radili naglim i kratkim potezima, riskirate oštećenje i lomljenje kose', kaže Calero dodajući da su za stvaranje voluminozne frizure za svaki tip kose odlična osnova pjena za postizanje volumena (Moroccanoil Volumizing Mousse) te Moroccanoil Root Boost

Za maksimalnu voluminoznost vodite računa i o količinama regeneratora.

'Kad govorimo o regeneratoru, manje je više. Držite se podalje korijena kose, posebice ako želite postići volumen. Kad fenirate kosu, koristite proizvode namijenjene jačanju korijena i njegova volumena kako biste stvorili maksimalan volumen kose', savjetuje Calero.

Još jedan odličan trik kojim se stvara voluminozna oblikovanost kod kuće korištenje je prstiju za preokretanje kose naopako, kad je već gotovo potpuno suha, te velike okrugle četke da se izravnaju samo vrhovi kose, otkriva poznati frizer.