ZA LOOK S CRVENOG TEPIHA

Kako brzo i lako do najtrendi frizure ove sezone

30.01.2015 u 08:00

  • +3

Valovi u kosi

Izvor: tportal.hr / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Besprijekorno ispeglana kosa sve više ustupa mjesto valovitim frizurama svih oblika i vrsta

Nije lako postići valove u kosi baš onakve kakve ste poželjeli, stoga evo nekih korisnih savjeta za definiranje vaših uvojaka iz snova.

Old school
holivudski valovi, kakve su proslavile zavodnice poput Rite Hayworth, Lane Turner ili Veronice Lake, zahtijevaju posebno stiliziranje. Stilist za kosu Nathaniel Hawkins kaže da je treba podijeliti u pramenove te ih pričvrstiti posebnim ukosnicama i držati 20 minuta! Nakon što raspustite kosu nježno je raščešljajte i - voilà - vaši meki uvojci su tu. Još kakav upečatljiv ruž i spremni ste za crveni tepih...

Naravno, teško da išta može nadmašiti dan na plažama Malibua, no ni valovi s plaže nisu nemoguća misija. Premda se čini da ju je jednostavno napraviti, frizura valovi s plaže (tzv. beach waves) zahtijeva dosta vještine kako bi izgledala što prirodnije. Poprskajte kosu posebnim sprejem na bazi morske soli namijenjenim baš za takve valove (npr. Catwalk by TIGI Session Series Salt Spray) i posušite kosu fenom. Nakon toga poneki pramen uvijte 'figarom'. Bitno je uvijati pramenove u različitim smjerovima za što prirodniji look, kaže frizer Matt Fugate, piše Allure.com.

Zavodljivi krupni valovi, kakve imaju Victorijine anđelice, možete postići uz pomoć pjene za volumen i feniranja uz okruglu četku srednje veličine. Zatim skupite kosu, zarolajte u laganu punđu i pričvrstite. Nakon 20 minuta raspustite, prođite prstima kroz nju i posprejate je.

I oko tzv. neurednih valova, kakve npr. često nose Kate Hudson ili Kate Moss, treba se itekako potruditi, a ključna stvar je to da ne smiju biti previše neuredni. Nanesite popriličnu količinu pjene na kosu i posušite je fenom uz oblikovanje prstima. Prilikom uvijanja namotajte samo donju polovicu svakog pramena, pojedine uvojke lagano uvijte 'figarom', a krajeve kose svakako 'popeglajte' za rokerski edgy styling.

Vrlo blagi valovi također su odličan styling koji pristaje gotovo svakom licu. Nakon sušenja kose nasumice izdvojite pramenove te ih uvijte 'figarom' ili peglom za kosu koja ima i tu opciju. Kako kosa ne bi bila previše nakovrčana, držite je u 'figaru' samo tri, četiri sekunde za blag efekt. Prođite prstima kroz kosu i pošpricajte sprejem.

Valoviti vrhovi, kosa uvijena samo na krajevima, onako kako je to nosila lijepa Brigitte Bardotvječiti su klasik. Ovaj styling zahtijeva vješte prste i malo truda. Prvo nanesite pjenu za volumen i posušite kosu, a pramenove uvijte 'figarom' u različitim smjerovima. Zabacite glavu unatrag i razbarušite je prstima. Za dodatni efekt korijen kose našpricajte sprejem.