OD 28. DO 30. STUDENOG

Smart Fashion Week Zagreb najavio modna iznenađenja

21.11.2014 u 07:00

  • +13

Smart Fashion Week Zagreb

Izvor: Promo fotografije / Autor: Smart Fashion Week Zagreb

Bionic
Reading

U Gold Classu Cinestara u Zagrebu održano je predstavljanje dizajnera te svih aktivnosti povodom nadolazećeg Smart Fashion Weeka Zagreb koji će se održati sljedeći tjedan, od 28. do 30. studenog u Hypo Centru Zagreb

Ove sezone čeka nas uzbudljiv modni program i predstavljanja odličnih domaćih i stranih kolekcija za sljedeće proljeće/ljeto. Direktorica Smart Fashion Weeka Zagreb, Sarah Josipović predstavila je novog partnera, tvrtku Star Import s brendom Smart, a ovu zanimljivu suradnju pobliže je objasnio i Heinz Schneiter, direktor Star Importa, generalnog distributera Daimler AG vozila za Hrvatsku: 'Ideja o kreiranju malog, praktičnog smart vozila stara je više od 20 godina. Danas je on mlađi i moderniji nego ikad. Stoga smo nov, urban i moderan model Smarta odlučili prezentirati na Smart Fashion Weeku – platformi koja lansira nov životni stil, novu umjetnost i modu. Smart proizvod je za (FOR) ljude s pozitivnim stavom, za (FOR) one koji vole život te za (FOR) one koji s nestrpljenjem očekuju nešto novo. Sretan sam što mogu najaviti i suradnju koju smo ostvarili s Rodnik bandom iz Londona koji će za ovu prigodu dizajnirati nov izgled našeg Smart fortwo modela – time SMART postaje ART. Vjerujem kako je ovo početak odlične suradnje!'.

Okupljeni su imali prilike pogledati 'WhatAreYouFOR' videokampanju koja je bila glavna okosnica imidž kampanje projekta 'For a fashionable city', a video koji govori o #FOR pozitivnom stavu oduševio je okupljene.

Činjenicu da nas očekuju tri itekako uzbudljiva revijalna modna dana, prepuna zanimljivih modnih iznenađenja. dodatno su potvrdili okupljeni modni dizajneri. Smart Fashion Week Zagreb otvara se revijom nekonvencionalne umjetnice Ivane Popović koja je poslijednjih dana zapalila društvene mreže svojim modernim izvedbama tradicionalnih damskih kišobrana. Uz kišobrane, najavila je i reviju kabanica jer želi pokazati kako kiša nikako nije depresivna te da se protiv opće depresije možemo boriti veselom odjećom.

Iggy by Iggy Popović najavio je svoju kolekciju inspiriranu Afrikom, a prenesenu u Zagreb, Rijeku, Opatiju i Dubrovnik te je poručio kako će ova kolekcija biti najšarenija ikad, ali opet smirena i vesela. Igor Galaš prisjetio se kako je svoju karijeru započeo upravo na Fashion Weeku Zagreb gdje je odlučio predstaviti svoju najbolju kolekciju do sada, onu diplomsku inspiriranu 'Gospodarom Prstenova', koja broji čak 80 modela, a sastoji se od miksa kostimografije i nosivih mini kolekcija. Kruno Jendrijev pridružio se timu Smart Fashion Weeka Zagreb, četiri godine nakon svog poslijednjeg predstavljanja na njegov pisti, tada kao mladi dizajner, a danas sa samostalnom revijom inspiriranom staklenicima. Larie by Marina Lacković predstaviti će svoju drugu kolekciju nakon što je prvom osvojila publiku i modnu kritiku. Marina je inspirirana Francuskom rivjerom na kojom je ljetovala, a kolekcija je šarena i prava ljetna, napravljena od najkvalitetnijih materijala. Debitantica na pisti Smart Fashion Weeka, Matea Jukić izjavila je kako će se predstaviti ženstvenom kolekcijom za hrabre i samosvjesne urbane žene.

Simone Manojlović otkrila je okupljenima kako je inspirirana islamskom kulturom te je osmislila kolekciju u isključivo crnoj boji jer je željela dokazati da kolekcija u jednoj boji može biti itekako zanimljiva. Kolekcija prošlosezonske pobjednice Next Generation natječaja blackpearl by Sara Lončarić ove sezone imati će vertikalni volan kao nit vodilju. Sara izjavljuje kako želi da njena kolekcija bude poput haiku poezije - pročišćena, bez nepotrebnih momenata. Monika Sablić, koja je zbog press druženja doletjela iz Splita, otkrila je kako sprema glamuroznu kolekciju inspiriranu 70-im godinama te Studiom 54 i Donnom Summer. Dizajnerice Ana Kujundžić i Zjena Glamolčanin otkrile su malo, ali znamo kako spremaju prave umjetničke kolekcije. Ana će u svojoj patchwork kolekciji koristiti komade kože, a Zjena Glamočanin je otkrila kako nas čeka zanimljiva umjetničko-kazališna predstava inspirirana noćnim životom 30-ih godina.

Strani dizajneri i ove su sezone prava modna poslastica, tako nam s Pariz Fashion Weeka dolazi dizajnerica Claudine Ivari koju obožavaju francuske zvijezde i glumice, ali i pjevačica Beth Ditto. Iz Istanbula s MBFW-a nam stiže brend DB Berdan za koji kreiraju majka i kćer, a koje su u Njemačkoj sa svojim printevima itekako obožavane. Za ovu sezonu dizajnirale su i Vans tenisice koje idu uz njihovu kolekciju. Iz Londona dolazi i Edeline Lee koja je iskustvo stjecala u studijima Alexandra McQueena, Johna Galliana i Zac Posena, a njen talent otkiro je kultni novinar Hamish Bowles. Iz Londona nam ponovo nakon prošle sezone, dolazi luksuzan ženstveni brand Fabryan, a s Madridskog tjedna mode tu je odlična marka Pol design

Holy Ghost, njemački je brand koji se predstavlja na Mercedes-Benz Fashion Weeku Berlin, a koji dolazi sa svojom savršenom ljetnom kolekcijom u kojoj je ključni komad baloner. Za kraj, sve okupljene posebnom video porukom pozdravio je već počasni gost Zagreba i FWZ-a, Philip Colbert iz The Rodnik Banda koji je ovom prilikom najavio svoju suradnju sa Smartom. Novi model Smarta – ForTwo, dizajniran u posebnom The Rodnik brand ruhu, predstaviti će se upravo tijekom njegove revije.

Više informacija o Smart Fashion Weeku Zagreb možete saznati ovdje