ŠTO SE NOSI

Trend za kojim su poludjele poznate ljepotice

19.11.2014 u 07:00

  • +18

Poznati vole karirano

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Nekad su karirani uzorak nosili štreberi, da bi ga zatim prigrlili grungeri, a danas su za njim ludi šminkeri. Karirane košulje, kaputići, pa čak i hlače – u posljednje vrijeme omiljena su uniforma brojnih holivudskih ljepotica

Karirano definitivno nije novi trend, nosi se već desetljećima, a osamdesetih je bio nezaobilazna garderoba djevojčica i tinejdžera. Škotske karirane suknjice i bijele košuljice bile su kombinacija za srediti se kod mlađih generacija. Kockice iz preppy looka prigrlili su opušteni grungeri i godinama je karirana košulja bila dio garderobe fizičkih radnika, a danas je furaju ne samo hipsteri, već i šminkeri.

Bez obzira na to žele li postići opušten look za šetnju gradom ili zadiviti sve na crvenom tepihu, celebovi se sve češće okreću prepoznatljivim kockicama.

Od karirane košulje ne odvajaju se Jessica Alba i Jennifer Garner, a ljubiteljica retro stila Taylor Swift ove jeseni odlučila se za kaput u omiljenom uzorku. Jennifer Aniston za premijeru svog novog filma 'Cake' odabrala je slatku crno-bijelu kariranu haljinu, a glumica Kerry Washington kockasti uzorak isfurala je na svečanoj koktel-haljinici.

No kod kariranog uzroka koji je sam po sebi jako upečatljiv treba voditi računa o osnovnom pravilu - da uz njega ostatak garderobe treba biti jednobojan. Držite se jednostavnog pravila – manje je više.