NE DAJTE SE PREVARITI

Kako prepoznati imate li originalnu torbu u rukama

04.11.2014 u 14:39

Bionic
Reading

Zamislite samo da ste nakon teško ušteđenog novca platili Chanelovu torbicu o kojoj godinama sanjate i zatim vam netko kaže da je to odlična kopija

Stručnjaci s PurseBloga znaju prepoznati je li torba autentična, a za In Style kažu da je ključ u detaljima te je krucijalno da inače dobro poznajete brend čija vas torba zanima.

'Svakako treba provjeriti materijal od kojeg je napravljena torba, najčešće koža. A tu su i detalji poput kopči, šavova na spojevima i unutrašnjost', objašnjava Meaghan Mahoney Dusil s PurseBloga.

Dodaje da čak i kada su lažne torbe izvana lijepo sašivene, oni koji ih kopiraju nikada ne posvećuju dovoljno pažnje izradi unutrašnjosti ili ne paze da logo bude savršeno kopiran i simetričan.

Torbu morate dobro pregledati, pomirišite je jer koža ima svoj miris. Također proučite sve željezne dijelove jer ćete uočiti da se primjerice radi o jeftinim materijalima ili obojanoj plastici. A tu su i spojevi ljepilom koji se nikako ne bi smjeli nazirati i torba mora izvrsno funkcionirati.

Poput skupocjenih cipela, i mnoge brendirane torbe imaju svoju karticu koja potvrđuje autentičnost pa taj detalj ne smijete previdjeti. Tako Chanelove torbe uvijek ima hologramski serijski broj, Louis Vuitton na svim željeznim dijelovima ima svoj logotip, a Hermesove torbice dva pečata tvornice u kojoj se izrađuju.