ZBOG SLAVNIH 'UZORA'

Novi trend: Žene su poludjele za povećanjem stražnjica!

30.10.2014 u 09:05

  • +2

Stražnjice

Izvor: tportal.hr / Autor: Reuters/profimedia

Bionic
Reading

Povećanje stražnjica pravit je hit u Europi i Americi. Predvodnice trenda slavne su dame poput Kim Kardashian, ali stručnjaci napominju kako taj složeni zahvat ne treba shvaćati neozbiljno. Hrvatice pak nisu zagrijane za veće stražnjice, barem zasad...

Začetnica trenda raskošnih stražnjica latino je diva Jennifer Lopez. U vremenu kada su žene težile što manjim stražnjim atributima, Jennifer je ponosno isticala svoje blago u uskim haljinama i hlačama. Tada je bila jedna od rijetkih, ali danas sve više poznatih dama pozornost skreće na svoje bujne stražnjice. Kim Kardashian ne propušta je istaknuti pri svakom poziranju, a Nici Minaj izgradila je karijeru na njoj.

Nema nikakve sumnje – ono što su prije nekoliko godina bili bujni dekoltei, danas su raskošne stražnjice. To je najnoviji trend izgleda i ljepote, a kako trendove diktiraju slavne žene poput spomenutih, bilo je samo pitanje vremena kada će njihove stope početi slijediti mnoge žene u svijetu.

U Europi i Americi potražnja za povećanjem stražnjica, tzv. Brazilian butt liftom, značajno je porasla. Riječ je o zahvatu kojim se masnoća preuzeta s drugih dijelova tijela poput trbuha ili bedara, stavlja u stražnjicu. Iako je riječ o složenom zahvatu, oporavak ne traje dugo pa je to, smatraju dame koje su odlučuju na takve zahvate, dodatna prednost.

Tajland – idealna destinacija za povećanje stražnjica

No povećanje stražnjice skup je sport pa, kako piše britanski Telegraph, žene traže jeftinije alternative. Najpopularnija je Tajland – u toj zemlji zahvati povećanja stražnjica znatno su jeftiniji. Upravo zato sve više Britanki putuje na Tajland gdje zahvati koštaju oko 20 tisuća kuna. Tamošnji estetski kirurzi nerijetko, umjesto sala, u stražnjicu ubrizgavaju silikon.

Takav oblik estetskog turizma nije bezazlen. Naime, zabilježeno je nekoliko slučajeva ozbiljnih infekcija, a jedan od njih završio je i smrću. Mlada Joy Williams iz Londona preminula je zbog posljedica infekcije koja je nastala kao rezultat povećanja stražnjice na Tajlandu.

Dr. Niles Sojitra, estetski kirurg i član britanske asocijacije estetskih kirurga, nije iznenađen takvim strašnim ishodom. 'To su donekle još uvijek pionirski zahvati. Slična je situacija i na Tajlandu pa su i rizici veći… Već neko vrijeme u estetskoj industriji se govori o novom hitu - povećanju stražnjica. To se očito sada događa, ali to je tek početak trenda', napominje dr. Niles Sojitra.

Hrvatice ne žele veće stražnjice

Iako Hrvatice pomno prate svjetske trendove u ljepoti, ovaj još nije zaživio. Dio poliklinika koje se bave estetskom kirurgijom nude zahvate povećanja stražnjica. No kako doznajemo u razgovoru s nekoliko domaćih estetskih kirurga, potražnja je prilično mala.

Upravo zbog malog broja (ne)zainteresiranih, neki čak ni nemaju u ponudi takve zahvate. 'Dobili smo zaista malo upita za stavljanjem implantata u stražnjicu. Kod nas se znatno češće traži smanjenje stražnjice, a ne povećanje', kažu nam u poliklinici dr. Tončić.

Hrvatice su i dalje vjerne 'tradicionalnim' zahvatima. Najčešće se odlučuju za korekcije nosa, grudi, ušiju, usana, a ni liposukcija im nije mrska. Raskošne stražnjice očito su malo previše za decentne Hrvatice, a možda je i bolje tako s obzirom na to da se trendovi brzo mijenjaju…