MODEL ZA SVA VREMENA

Ovo su cipele koje nikad ne izlaze iz mode

30.10.2014 u 08:00

  • +25

Cipele za zimske dane

Izvor: tportal.hr / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Žute robusne cipele jedan su od najprepoznatljivijih komada obuće ikad. Obožavaju ih hipsteri, hiphoperi, ali i kul cure poput Care Delevigne, Gwen Stefani i Jourdan Dunn. Riječ je, naravno, o prepoznatljivim timberlandicama koje, iako su prvenstveno rađene za fizičke radnike, danas uživaju status kultne obuće, pa gotovo da nema proizvođača obuće koji u svom asortimanu ne nudi više ili manje uspješnu kopiju ovih cipela

Po prepoznatljivim žutim kožnim cipelama kompanija Timberland dobila je ime, a iako je prvi vodootporni model nastao 1973. i danas se godišnje prodaju u nekoliko milijuna primjeraka.

Manekenka Jourdan Dunn i Cara Delevigne, pjevačice Gwen Stefani i Rihanna samo su neke od zvijezda koje se u posljednje vrijeme mogu vidjeti u ovim cipelama. Da se i najmlađi članovi holivudskih kraljevskih obitelji od najranijih dana uče što se nosi, dokaz su i Beyonceina Blue Ivy i Kimina North West koje su svoje prve korake napravile upravo u njima.

Sve je počelo početkom 70-ih godina prošlog stoljeća, kada je osnivač kompanije Sidney Swartz primijetio da američki radnik treba imati čvrstu, izdržljivu kožnu cipelu koja neće propuštati vodu, pa je napravio takve i to u žutoj vodonepropusnoj koži, a ostalo je povijest.

Jedno vrijeme nosili su ih uglavnom fizički radnici, a njihovu izdržljivost i vječni dizajn prepoznaju i hiphoperi kojima su postali nezaobilazan dio modnog izričaja. Slavni producenti i reper Timbaland dobio je svoje umjetničko ime baš zbog velike ljubavi prema timberlandicama. Danas ih nose kul cure poput Care, Gwen i Rihanne, a posljednjih su nekoliko sezona veliki hit među tinejdžerima; podjednako ih vole i dečki i cure.

Izuzetno su praktične, ne propuštaju vodu, ne kližu se i jako su tople što ih čini idealnom obućom za hladne zimske dane. Uz malo mašte možete ih kombinirati s različitim krpicama, od haljina, minica, šorceva do skinny traperica, a osim u klasičnoj žutoj, danas ih se može naći u različitim bojama. Popularnost im ne jenjava ni nakon četiri desetljeća jer su bezvremenskog dizajna, potpuno izvan modnih trendova, zbog čega se mogu nositi gotovo na sve i uvijek izgledati dovoljno kul i moderno.