LJEPŠA NO IKAD

Ljepota Julije Roberts prkosi godinama

25.10.2014 u 08:00

  • +8

Julia Roberts

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Julia Roberts napunit će 47 godina, ali mora joj se priznati da izgleda bolje nego ikada - lijepa, opuštena i prepuna samopouzdanja

Pitajte bilo koga da kaže svoj prvi dojam o glumici Juliji Roberts, i većina će se sjetiti njezinog fatalnog osmijeha koji ju je između ostalog proslavio u legendarnoj romantičnoj komediji 'Zgodna žena'.

Duga kovrčava kosa vatrene boje i širok osmijeh postali su njezin zaštitni znak, a uloga prostitutke donijela joj je svjetsku slavu jer je film postao jedna od najljepših romantičnih holivudskih priča.

Punim imenom Julia Fiona Roberts, kao djevojčica vjerojatno nije ni sanjala da će postati ljubimica Amerike i cijelog svijeta. Željela je biti veterinarka, ali je studirala novinarstvo. U glumi se okušala nakon što je njezin brat postigao prve uspjehe u glumačkim vodama. Prvi filmovi u kojima je glumila bili su 'Mystic Pizza' i 'Satisfaction' 1988., a dvije godine kasnije dobila je ulogu zgodne žene za koju je nominarana za Oscar, kao i za ulogu u 'Steel Magnolias' 1989. Talent joj je napokon nagrađen 2000. Oscarom za ulogu u 'Erin Brockovich' Stevena Soderbergha.

Ženstvenu i gracioznu Juliju oduvijek vole i publika i kritika, a u karijeri joj je sigurno pomogla vitka linija koju uspješno održava iako ima troje djece. Poput ostalih holivudskih diva, nerado otkriva tajne lijepa izgleda, no jednom je prilikom priznala da je ubrizgala botoks u lice, što joj se nije previše svidjelo.

Posljednjih godina sve se manje bavi glumom jer je posvećena obitelji. Ima dva sina i djevojčicu te je sretno udana za kamermana Dannyja Modera od 2002. Prije ljubavi svog života Julia je bila kratko u braku s country pjevačem Lyleom Lovettom.