Moda i ljepota IDEJE NE SMIJU POBJEĆI

Donna Karan i spava s olovkom i papirom

  • Autor: G. A.
  • 11.9.2009 11:44:55
  • 11.9.2009 11:11:31

Donna Karan ima fobiju da će je snaći inspiracija, a uz sebe neće imati blokić i olovku kako bi skicirala zamišljenu kreaciju. Zato bez ta dva rekvizita ne ide nikamo

Američka dizajnerica Donna Karan uživa u inicijalnom procesu osmišljavanja nove kolekcije i uvijek je spremna za slučaj da ugleda nešto što će potaknuti nove ideje.

'Volim konceptualni dio procesa dizajniranja, koji se često događa i prije nego što vidimo materijal. Svaku ideju odmah skiciram na papir, ma gdje se našla i što god radila. Zato je notes uvijek sa mnom', rekla je Karan za britanski Tatler magazine.

Također je priznala da neki komadi odjeće u konačnici izgledaju sasvim drukčije nego na skici. 'Materijali moraju biti u ravnoteži s formom, funkcionalnošću i maštom. Imate ideju, ali vas materijal odvede u drugom smjeru. Volim se s materijalima igrati na tijelu, puštajući ih da mi govore', otkrila je Donna Karan.

Otvorila se i u pogledu kolega dizajnera koje obožava: 'Uvijek pogledam unatrag prije nego što krenem naprijed. Volim žene dizajnerice koje su napravile revoluciju u modi: Claire McCardell, moju mentoricu Anne Klein i Coco Chanel.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više