NAGRADNJAČA

Tko ide na Cro A Porter

07.10.2009 u 09:19

Bionic
Reading

Još nas svega nekoliko dana dijeli od nove modne poslastice, 14. izdanja Cro A Portera, događanja na kojem će vodeći domaći dizajneri predstaviti kreacije za sezonu jesen-zima 2009/2010

Kreativni tim Viktora Drage pripremio je za početak listopada novo Cro A Porter modno događanje pod nazivom croApoRTer@WORK. Tako ćemo od 8. do 10. listopada na Zagrebačkom velesajmu moći uživati u domaćim dizajnerskim uratcima.

Modna filozofija NIVEA croApoRTer @WORK i ove sezone donosi pregled hrvatske modne scene, a domaći dizajneri i sada će pokazati da u kreativnosti, umjetnosti, modi i stvaralaštvu jednostavno nema mjesta recesiji jer moda ne poznaje ograničenja.

Saznat ćemo što nam to pripremaju domaći coutourieri, Boris Pavlin koji se s ovom revijom na neko vrijeme oprašta od domaće publike i mijenja je za parišku ili omiljene sestre Boudoir te kakav je to modni san usnula Matija Vuica, uvijek aktualna dizajnerica koja udahnjuje lepršavi život u svaku svoju kreaciju.

Vidjet ćemo jesu li spremni odrasti vječno razigrani Elfsi, kraljevi dobre zabave i spektakla, nakon stjecanja akademskog naziva 'modni dizajner'. Tu je i Fjaba, bajka u prijevodu, nenametljiva a opet promišljena priča s poukom. Najprodavaniji domaći brand je, sa svojim nepogrešivim smislom za bestsellere i trend po mjeri Hrvatica, Hippy Garden, a na visokoj peti Hrvatske mode i dalje čvrsto stoji i Ivan Ledenko

Što će ove sezone nositi hrvatske zvijezde duž crvenih tepiha otkrit će nam revija Linea Exclusive. Pažnju će se truditi privući i Ani Ani i Arileo. Uvijek avangardna i konstrukcijski savršena Marina Design kroji tamo gdje se drugi ne usude šivati. Teo P. za modnu kuću MAK pravi je hrvatski pret a porter.

Nastupit će i Tihomir Krznarić i njegovo neodoljivo i toplo autorsko pletivo. Iščekivana je i revija Zigmana, koji je u kratkom vremenu postao ikona domaće modne scene. Očekuje nas i kolekcija s potpisom XD Xenia Design, modnog imena koje nas predstavlja van Hrvatske, a intrigira na domaćem terenu.

Osim već dobro znanih imena, ove godine u svoje redove regrutirana su i neka nova dizajnerska imena te gosti iz susjednih zemalja, među kojima je i Luka Grubišić, koji nam stiže direktno s njujorških pista i radionica najvećih modnih autoriteta Amerike. Ognjenka Antunac, diplomirana dizajnerica Tekstilno tehnološkog fakulteta, svojim modelima donijet će novu energiju uspavanoj avangardnoj domaćoj dizajnerskoj sceni.

Svi ljubitelji mode mogu se uključiti u našu nagradnjaču, u sklopu koje dijelimo dva puta po dvije ulaznice za svaku od modnih večeri. Želite li vidjeti modnu priču s potpisom Hippy Gardena, ekskluzivne modele Linea Exclusive ili pak razigrane Elfse, dovoljno je odgovoriti na jednostavno pitanje:

Po dvije ulaznice za četvrtak, 8. listopada osvojili su Mario Klišanić i Jelena Juranović

Po dvije ulaznice za petak, 9. listopada osvojile su Maja Mudrovčić i Barbara Grbić

Po dvije ulaznice za subotu, 10. listopada osvojili su R.F. i Dijana Janković