PEDESET NIJANSI SIVE

Što očekivati od suradnje H&M-a i Alexandera Wanga?

17.09.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Dugo iščekivana suradnja H&M-a i Alexandera Wanga na policama ovog modnog lanca trebala bi se pojaviti 6. studenog, a do tada su odlučili držati trendseterice u neizvjesnosti i povremeno puštati teasere u kojima otkrivaju detalje nove kolekcije

Za razliku od lanjske H&M-ove dizajnerske suradnje u kojoj je kreatorica Isabel Marant predstavila svoje najupečatljivije odjevne predmete i modne dodatke u nešto jeftinijoj varijanti, Wang je najavio da će za švedski lanac ulične mode kreirati neke sasvim nove krpice.

Prve fotografije koje je H&M pustio prije dva mjeseca, a na kojima su se našle boksačka vreća i utezi, dale su naslutiti da će kolekcija odražavati ležeran sportski duh.

Predviđanja su se potvrdila prije desetak dana, kad se početkom njujorškog tjedna mode ulicama Velike Jabuke prošetala Rihanna u sivim tajicama i topiću koji je otkrivao njezin ravan trbuh, a potpis Wang bio je vidljiv na obje krpice. H&M se vrlo brzo pohvalio time da je riječ o kolekciji koju je za njih kreirao Alexander Wang.

Mora se priznati da je oduševljenje Wangovom kolaboracijom s H&M-om malo splasnulo nakon Rihannine šetnje jer se, sudeći prema viđenom, može zaključiti da kolekcija neće biti za svakoga. Prosječna konzumentica ulične mode vjerojatno je očekivala kolekciju koju će moći nositi i na posao i u šetnji gradom, no za sada se čini da se Wang obraća populaciji koja vrijeme voli provoditi u teretani.

Prema najnovijim fotografijama koje je Alexander Wang objavio na svom Instagramu, vidljivo je da obožavateljice boja i uzoraka ovaj put nemaju sreće. Radi se (barem prema dosad viđenom) o isključivo crnim i bijelim bojama te svim nijansama sive.

Ako pak ne volite da se iz aviona vidi što nosite, onda nećete poludjeti ni za Wangovom kolekcijom jer je prezime slavnog dizajnera itekako vidljivo gotovo na svakom odjevnom predmetu.