NEZAOBILAZNA LOKACIJA

Američki Vogue snima editorijal u Dubrovniku

16.09.2014 u 14:59

Bionic
Reading

Glamurozno jet-set vjenčanje Fabiole Beracase i Jasona Beckmana ovoga ljeta održano u Dubrovniku privuklo je slavna imena modnog svijeta u jedan od najljepših gradova na našoj obali, a nakon toga ljepota Dubrovnika za oko je zapela i Anni Wintour, slavnoj urednici koja je odlučila da se modni editorijal za Vogue snima u najrazvikanijem hrvatskom gradu

Ljetos se u Dubrovniku pokćerka milijardera Randolpha Appersona Hearsta, Fabiola Beracasa, udala za investicijskog bankara Jasona Beckmana, a taj veliki događaj nikome nije moglo promaknuti te je upravo njihovo vjenčanje najavljivano kao 'vjenčanje stoljeća'. Danima prije ceremonije pričalo o raskošnom događaju održanom u kazalištu Marina Držića. Za luksuzni prijem nije se štedjelo pa je tako samo za cvijeće kojim je ukrašena Sponza navodno potrošeno oko četiri milijuna kuna.

Fabiola Beracasa nosila je haljinu s potpisom Givenchyja, koju je samo za nju kreirao direktor te modne kuće Riccardo Tisci. Vjenčanje je pomno pratio i slavni Vogue, a najpoznatiji modni časopis u prestižnom rujanskom izdanju za američko tržište Dubrovnik je spomenuo na čak tri stranice.

Nakon toga Dubrovnik je kao izvrsna scenografija za Vogue za oko zapeo i samoj Anni Wintour pa je poslala svog najboljeg fotografa i bliskog suradnika Marija Testina te je on s urednikom Voguea Hamishom Bowlesom i ostatkom ekipe danas započeo sa snimanjem editorijala s top modelom Larom Stone, piše dubrovniknet.hr. Dio snimanja odvija se na terasi vile Agave u neposrednoj blizini hotela Excelsior, otkud se pruža jedan do najljepših pogleda na Stari grad.

Mario Testino snima za Vogue u Dubrovniku
Hamish Bowles na Hvaru


Da je Hrvatska itekako zapela za oko ekipi iz prestižnog Voguea, dokazuje činjenica da je još početkom kolovoza Hamish Bowles stigao na Hvar u društvu Marija Testina. Godišnji odmor proveli su ploveći jahtom po Jadranu. Bowles je pritom vjerojatno tražio lokacije za snimanje.