JEGGINGS

Za trendi look navucite traper-tajice

29.09.2009 u 11:24

Bionic
Reading

Novi vrući trend zahvatio je javnu modnu scenu: traper tajice. Poznate kao 'jeggings', uske hlače uzorkom slične trapericama, zapravo su rastezljive pamučne tajice koje u sebi sadrže i mali postotak trapera te obaveznih dva posto likre

Jegginsice iz Topshopa

Poznati se već neko vrijeme naslikavaju u dizajnerskim jegginsicama, a preplavile su i uličnu modu. Ponudili su ih najprije Topshop, a ubrzo zatim i H&M, Zara, Miss Selfridge. No prije kupnje valja ih najprije isprobati i pogledati se u ogledalo, jer su poneki primjerci koji su ih prošetali pomalo bizarni i oku ne baš ugodni.

Traper tajice su naime toliko pripijene i najčešće tanke, da odaju čak i svaku poru ženskih nogu, bokova i stražnjice. Stoga, čak i ako ste savršeno građeni i zategnute kože, pripazite na cjelokupni outfit.

Dizajneri su već osmislili nebrojene uzorke jegginsica, isprane, s iscrtanim šavovima i džepovima, sve kako bi bile što sličnije pravim trapericama. Modni kritičari ipak znaju naglasiti da ovi lažnjaci jednostavno nisu ženstveni, dok prave skinny traperice jesu.

Budite stoga otvoreni za ovakve novotarije, ali samo ako zaključite da pristaju vašoj građi. Inače, i trudnice su jegginsice proglasile vrlo udobnima.

Ako se dakle odlučite za ove trendi tajice, modni magovi savjetuju da na njih nosite majice ili tunike koje su dovoljno dugačke da pokriju stražnjicu. Preširoki puloveri i preveliki blejzeri koji su sada u modi najbolje će balansirati proporcije. Ne dolazite u napast pokazati print džepova!

Što su svjetlije, vaše će prednosti i mane više doći do izražaja. Tamnoplave jegginsice i crni gornji dio najdiskretnije je što možete postići.

Što se tiče obuće, nosite ih na čizme, štikle ili balerinke.

Tako to nose Ciara, Agyness Deyn i Cameron Diaz