ZA SVAKOGA PONEŠTO

Modni trendovi koje nećemo izbjeći

08.09.2014 u 10:50

  • +40

New York Fashion Week

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Tjedan mode u New Yorku u punom je jeku, vikend je donio fantastične nove ideje za iduće proljeće i ljeto! Promotrite dobro nove trendove, većinu kreacija, boja i uzoraka narednih će mjeseci jednako tako dobro promotriti i dizajneri iz lanaca ulične mode…

Prepoznatljive uske trakaste haljine s potpisom Herve Leger by Max Azria dolaze u baby bojama i okovane zlatnim zakovicama, no dizajner je širim suknjama i rukavima napravio i odmak od klasičnih uskih modela.

Crna, zlatna i bijela boja jedine su koje se pretežu kroz kolekciju modne kuće Versus Versace – široke hlače, predimenzionirane košulje, duge haljine čija lijeva strana ni po uzorku niti po boji ne odgovara desnoj – elegantna i istodobno vrlo zabavna kolekcija.

Bijele hlače i proziran zaobljeni top poludugih rukava – ovo je polazna točka kolekcije modne kuće Prabal Gurung u kojoj se nižu varijacije na temu. Isti top tako ide uz olovka-suknju ili mikro minicu, a bijele se hlače nose uz prozirni top bez rukava… Basic za kakvim se gine.

Vrlo mladenačkom kolekcijom izašla je pred njujoršku publiku Diane Von Furstenberg – kad ona kroji prugice, to djeluje elegantnije nego što za taj uzorak možemo i zamisliti, bilo da je riječ o uskoj haljini tik do koljena, ili suknji i malom sakou. Cvjetne haljinica sa suknjom A-kroja nepogrešive su i definitivno su nešto što bi moglo pogoditi gotovo svačiji ukus.

Nešto je zahtjevniji za nositi možda komplet suknja-hlače, top i sako u denver plavoj, crnoj i bijeloj boji s printom iz svijeta flore. Karirani uzorak ostaje 'in', a od boja za duge cvjetne haljine osobito žuta i boja ciklame, uz dašak narančaste i katkad smaragdno zelene.

Pogledajte i kolekciju Victorije Beckham, Monique Lhuillier, Jasona Wua.

Nakon New Yorka selimo u London, pa u Milano i za kraj, u Pariz.