TOTALNI HIT

Ovo su tenisice koje idu uz sve

05.09.2014 u 07:25

  • +19

Tenisice

Izvor: tportal.hr / Autor: Promo

Bionic
Reading

Tenisice više nisu obuća u kojoj ćete šetati psa oko kuće ili po nekom gradskom kvartu, već ćete ih kombinirati uz kakvu fensi suknjicu i za važnija društvena događanja. Sve je krenulo kad su se sportskom obućom počeli baviti dizajneri visoke mode

Britanska dizajnerica Stella McCartney odavno je započela suradnju s Adidasom, a ove godine i Nike se odvažio za manju kolekciju u suradnji s trenutačno jednim od najtraženijih imena svjetske mode, Riccardom Tiscijem, dizajnerom na čelu modne kuće Givenchy.

Jasno je da su sportski brendovi krenuli u napad na ekipicu koja puca na visoku modu.

Usporedo s tim su i renomirane svjetske modne kuće, kao što su Chanel, Saint Laurent, Valentino, Martin Maison Margiela, Lanvin, Jimmy Choo i Versace, izbacile svoje kolekcije tenisica na tržište.

Dizajnerska je mašta otišla u neslućene visine i daljine jer su poneki primjerci tenki izgledali, blago rečeno, šokantno. Barem na prvi pogled.

Primjer toga su najkice visoke do koljena,primjerci s pufastim narančastim krznom Pierre Hardy i slične modne radosti čije se cijene penju i do desetak tisuća kuna. Pa 'ko voli - nek' izvoli!