NIJE NEMOGUĆE

Kako odabrati savršene traperice prema obliku tijela?

01.10.2014 u 08:51

Bionic
Reading

Teško je pronaći savršene traperice, baš one koje vam dobro stoje i u kojima se dobro osjećate. Naravno, traperice valja birati prema obliku tijela te kroju koji će u punom sjaju istaknuti sve vaše obline, sakriti mane ili vas pak vizualno izdužiti

Čini vam se da je pronaći savršene traperice nemoguća misija? Nije – bez obzira koju veličinu nosite i kakva vam je građa, svatko može pronaći baš onaj savršeni par traperica. Nakon ovih savjeta potraga za savršenim parom traperica više neće biti problem, piše allyou.com

Krupnija građa
Imate obline i čini vam se nemoguće pronaći udobne traperice, ali i one koje vas istodobno vizualno stanjuju. Rješenje u ovom slučaju su traperice bootcut kroja - one će uspješno vizualno stanjiti bokove i bujno poprsje. Najbolji odabir su traperice nešto višeg struka koje će omogućiti nesmetano kretanje. U svakom slučaju, izbjegavajte hlače s izbijeljenim dijelovima jer će svjetliji dijelovi privući pozornost na bokove, a upravo je to ono što želite izbjeći. Također valja izbjegavati ukrase poput apliciranih cirkona.

Imate naglašen trbuh
Ukoliko muku mučite s izraženim trbuhom te viškom kilograma upravo na tom području, traperice niskog struka nisu dobar izbor jer će doći do 'prelijevanja' trbuha preko ruba. No što napraviti u slučaju kada traperice visokog struka nisu vaš stil te se u njima osjećate pomalo ukočeno? Najbolji izbor su one srednje visokog struka s nešto opuštenijom gumom koja ne stišće prejako. Najbolji izbor su traperice široke pasice ili nošenje šireg remena. U svakom slučaju, izbjegavajte krojeve namijenjene tinejdžericama jer su vrlo često nisko rezani, a ukoliko ih već posjedujete, kombinirajte ih s dužom tunikom.

Puna bedra
U ovome slučaju svakako želite istaknuti uzak struk i vizualno stanjiti bedra. Najbolji izbor su traperice koje sužavaju te imaju elastični pojas što oblikuje obline. Potražite traperice krojene posebno za liniju s oblinama te s elastičnim pojasom. Rastezljivi materijal pak pomoći će da zadržite bedra pod kontrolom te istaknete tanak struk. Tamne boje traperica u ovome slučaju su bolji izbor od svijetlih varijanti.

Duge noge
U vašem slučaju većina traperica vam je kratka te vam se čini da je gotovo nemoguće pronaći elegantan par. Rješenje vašeg problema su bootcut traperice u različitim dužinama. Naime upravo ovaj kroj laska dugim nogama.

Tijelo oblika pješčanog sata
Želite traperice koje će doslovce 'zagrliti' vaše obline, a ne stisnuti ih i iskriviti. Traperice ravnog kroja uspostavit će ravnotežu među vašim istaknutim oblinama. Potražite kroj traperica koje vam dobro pristaju na bokovima te imaju ravne nogavice koje će vizualno izdužiti noge. Kako biste vizualno smanjili naglašeni trbuh, odaberite traperice visokog struka te s malim udjelom elastina.

Dugačak struk
Ukoliko imate dugačak torzo, traperice na vama mogu djelovati pomalo neprirodno te na nimalo laskav način isticati stražnjicu. U tom slučaju svakako odaberite one visokog struka sa skrivenim elastičnim šavovima s unutarnje strane koji će spriječiti neugodno klizanje traperica, pogotovo kada sjedite. Prilikom odabira traperica svakako pokušajte sjesti i sagnuti se u njima, a izbjegavajte one s jako puno elastina, koje podsjećaju na tajice, jer će se brzo raširiti te početi padati.

Kruškolika građa
Vaš cilj je otkloniti pažnju s jačeg donjeg dijela tijela. Rješenje su traperice koje se sužavaju prema dolje te donji dio tijela čine tanjim. Odaberite ravne krojeve ili one koji se sužavaju. Liniju će vam najbolje uravnotežiti traperice svjetlije boje koje sežu do najšireg dijela bokova, a za kraj dodajte širi remen preko duže majice kako biste stvorili iluziju struka.

Sitna građa
Imate osjećaj kao da se 'utapate' u trapericama? Rješenje su hlače koje beskompromisno prate liniju bedara. U svakom slučaju izbjegavajte prevelike ukrasne detalje i gumbe koji nikako ne pristaju uz sitnu građu. Svakako izbjegavajte i kraće verzije, poput 'sedam osmina' ili kapri hlača koje će vizualno skratiti dužinu nogu. Osim toga, najbolji su izbor hlače kojima se ne ističe porubni šav, već je on iste boje kao i traper.

Neistaknuta stražnjica

Traperice vam sjajno stoje s prednje strane, no sa stražnje sasvim je druga priča – ili vam vise ili vam stražnjicu čine ravnom. Svakako birajte traperice koje imaju push-up kroj na stražnjici te je lijepo oblikuju. Izbjegavajte ravne, već odaberite traperice s pomalo voluminoznim džepovima.