VOLI LUKSUZNE BRENDOVE

Outfit Milanke Opačić je šaka u oko siromašnima

02.09.2014 u 15:24

Bionic
Reading

Odjevne kombinacije Milanke Opačić u zadnje vrijeme privlače pozornost, a nerijetko i komplimente. Iako ministrica socijalne politike i mladih njeguje ležeran i nepretenciozan stil i do sada je uvijek bila odjevena sukladno prilikama, u zadnjem pojavljivanju pred kamerama HRT-a bila je odjevena u prepoznatljiv uzorak britanske modne kuće Burberry

Ništa ne bi bilo sporno da Burberryjev karakterističan uzorak, po kojem je poznat ovaj luksuzni modni brend, ministrica nije nosila na sastanku održanom u Ministarstvu socijalne politike, na kojem se zajedno s ministrom financija Borisom Lalovcem sastala s predstavnicima Hrvatske udruge banaka (HUB) i telekom operatera pokušavajući dogovoriti oprost dugova najsiromašnijima.

Riječ je o građanima koji su dužni manje od 10.000 kuna dulje od godinu dana, a koji su se zbog krize našli u situaciji da ne mogu vraćati dugove. Gotovo u pravilu radi se o umirovljenicima, nezaposlenima i korisnicima socijalne pomoći.

Je li outfit s dizajnerskim potpisom, čije krpice si teško mogu priuštiti čak i oni s pristojnim primanjima, dakle oni koji bi se mogli nazvati srednjom klasom, bio primjeren situaciji ili se ipak radi o 'grešci u koracima', procijenite sami.

Ministrica Opačić svojim pomno odabranim odjevnim kombinacijama otkriva da voli modu, ali i da nije imuna na velika dizajnerska imena. Nedavno se prošetala s torbicom u ruci koja neodoljivo podsjeća na Diorovu torbu Lady koja košta oko 15.000 kuna. No pokazalo se da je riječ o jeftinoj kopiji koju je ministrica, priznala je, kupila u jednom zagrebačkom dućanu za 400 kuna. Iako se ministrica na čelu resora koji se bavi socijalno najugroženijima time izvukla iz škakljive situacije, zapravo se uvalila u drugu jer se prema Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo kupnjom falsifikata krši barem šest zakona o intelektualnom vlasništvu.