ZA HLADNE DANE

A što kažete na ove trendi čizme?

02.09.2014 u 10:04

Saint Laurent čizme

Izvor: Promo fotografije / Autor: Net-A-Porter

Bionic
Reading

Iz modne kuće Saint Laurent za hladne zimske dane pripremili su čizme kakve se rijetko viđaju. Crne čizme Patti napravljene su od ekstra duge kozje dlake i još su ukrašene srebrenim zakovicama

Crne čizme Patti s potpisom Saint Laurenta izrađene su od kože te su prekrivene jako dugom crnom i sjajnom kozjom dlakom koja se doslovno vuče po podu. Potplat im je izrađen od gume, što smanjuje mogućnost klizanja, iako je teško povjerovati da bi se netko poželio prošetati u njima po bljuzgi ili kišnom danu. Osim toga, duga dlaka djeluje dosta izazovno za održavanje pa je za pretpostaviti da ih treba redovito češljati.

Na stranicama net-a-portera stoji da je njihova visina do poviše gležnja idealna za uske traperice ili kožne hlače, a uz njih je najbolje odabrati crni rokerski outfit, zaštitni znak ovog modnog brenda otkad je kreator Hedi Slimane zasjeo na mjesto kreativnog direktora.

Zaljubljenicama u modu očito se sviđa zaokret u Saint Laurentu pa su kožne čizme sa zakovicama, babydoll haljinice i kožne hlače zadnjih sezona bili apsolutni hitovi. No hoće li ista sudbina zadesiti i famozne čizme Patti? Ako imalo dvojite u to, podatak da su rasprodane u broju 37,5 te da se ista sudbina smiješi broju 39, a da se od preostalih brojeva može kupiti tek po par, dovoljno govori. I to po paprenoj cijeni od 1.395 eura ili 10.581 kuna, pa tko voli - nek' izvoli.