TAKO SE TO NOSI!

Anita Dujić ima savršenu malu crnu haljinu

01.09.2014 u 12:08

  • +11

Brojni poznati podržali Pokret za radost na zagrebačkome Cvjetnom trgu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Brojne poznate osobe, među kojima su bile Sandra Bagarić, Mirna Maras, Anamarija Asanović, Mara Bratoš, Anita Dujić, Petra Kurtela, Ines Huskić, i Martina Podgorski pridružili su se ostalim građanima Zagreba kako bi sudjelovali u mjerenju svoje tjelesne spreme i priključili se vježbanju, a sve u sklopu projekta Pokret za radost

Cilj je projekta promicanje zdravih životnih stilova i važnosti redovitoga kretanja te poticanje građana na vježbanje i boravak na otvorenome, a provodi ga tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji sa stručnjacima s Kineziološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. S pomoću mjerenja tjelesne spreme, koje je obuhvatilo mjerenje indeksa tjelesne mase, postotka masnoće u tijelu, krvnoga tlaka i broja otkucaja srca u mirovanju, Zagrepčani su stekli uvid u stanje svoje tjelesne spreme te u skladu s tim dobili i preporuku za kretanje i tjelovježbu.

Pokret za radost započeo je u 14 sati vježbama razgibavanja, a uslijedile su radionice za tjelovježbu te plesne radionice. Stručnjaci su s Kineziološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i promicatelji projekta mjerili tjelesnu spremu građana, odnosno indeks tjelesne mase, postotak masnoće u tijelu, krvni tlak i broj otkucaja srca u mirovanju. Podaci o tjelesnoj spremi bilježe se s pomoću posebne aplikacije na uređaju iPad, a stručnjacima i promicateljima služe za približnu procjenu zdravstvenoga stanja Zagrepčana i preporuke za oblik kretanja i rekreacije.

Završnica projekta Pokret za radost bit će održana na zagrebačkome jezeru Bundek 13. i 14. rujna kad će se građani moći uključiti u niz zabavnih aktivnosti povezanih s kretanjem, poput rekreacijskih radionica, plesnih programa i skupne tjelovježbe, pod nadzorom stručnih instruktora te u društvu poznatih osoba iz javnoga života.