STIŽE U LISTOPADU

Uspješan modni brend u Hrvatskoj će zaposliti 300 ljudi

27.08.2014 u 13:13

  • +4

Reserved

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Poznati poljski modni brend Reserved otvorit će u listopadu prvu trgovinu u Hrvatskoj i to u zagrebačkom u Arena centru

Reserved je jedan od pet brendova u sklopu poljske globalne tvrtke LPP, a preostalih četiri su Cropp, Mohito, House i Sinsay. Kako najavljuje Arena centar, radi se o brendu koji je poznat po različitim trendovskim kolekcijama za žene, muškarce i djecu.

Prisutan je u 11 zemalja s više od 500 trgovina, a nakon prve, u Zagrebu se planira otvoriti još Reservedovih trgovina iduće godine. Ovim otvorenjem LPP ulazi na tržište ovog dijela Europe. Ana Babić, prva zaposlenica kompanije u Hrvatskoj, rekla je za Jutarnji list kako do kraja iduće godine planira otvoriti 17 trgovina u Hrvatskoj, u kojima će raditi 300 novih zaposlenika, a 15 trgovina otvorit će u Srbiji. Do kraja 2017. u Sloveniji će imati 15 dućana, a u BiH još devet.

Popularnost ovog brenda dokazuju i slavna zaštitna lica poput Care Delevingne, Freje Beha Erichsen, Julije Stegner te Sashe Pivovarove. U kampanji za proljeće/ljeto 2014. našla se Frida Gustavsson dok je lice za jesen/zimu poznata manekenka Georgia May Jagger.

LPP u svijetu ima više od 1.600 trgovina sa svih pet modnih brendova. U 2013. prodano je više od 70 milijuna komada odjeće, a prihodi od prodaje prelaze više od milijarde. Potpredsjednik tvrtke Dariusz Pachla rekao je za Retailnet kako u idućih dvije do tri godine planiraju otvoriti od 20 do 30 trgovina širom svijeta.

U tom je intervjuu najavio kako u Hrvatskoj planiraju predstaviti svih pet brendova: 'Otvorit ćemo trgovinu u jednom šoping-centru u Zagrebu. Hrvatska nije preveliko tržište, ali može podnijeti od  15 do 20 trgovina. Iduće godine ondje planiramo otvoriti pet, možda i 10 trgovina. No treba biti svjestan toga da će se možda svih pet trgovina nalaziti u istom šoping-centru.'