Moda i ljepota OLE!

Armani dizajnira za toreadora

  • Autor: tportal.hr
  • 4.9.2009 16:08:51
  • 4.9.2009 14:53:10

Talijanski dizajner Giorgio Armani u svojoj je dugogodišnjoj karijeri modnog kreatora stvorio nebrojene modele odjeće za žene i muškarce, a sada će podužoj listi svojih uspjeha po prvi put dodati i odijelo za toreadora

Sipa
Cayetano Rivera Ordóñez i Giorgio Armani
Armaniju je to prvi put da dizajnira toreadorsko odijelo, koje već neko vrijeme pripremljeno čeka u ormaru da jedan od najpoznatijih španjolskih boraca s bikovima, Cayetano Rivera Ordóñez, u njemu zabljesne na takozvanoj Corridi Goyesca 5. rujna.

Riječ je o kompletnom toreadorskom odijelu s odgovarajućom kapom, koje je u potpunosti izvedeno od svile u sivoljubičastoj nijansi tipičnoj za ovog dizajnera. Odijelo je ukrašeno brojnim sićušnim kristalima, a u cijelosti je opšiveno srebrnim koncem koji čini elegantne bordure. Armani je odijelo kreirao u skladu s tradicijom i pravilima koride koja je i danas izuzetno popularna zabava u Španjolskoj. Odijelo je, prema Armanijevim crtežima, sašio Santos, naslavniji madridski krojač toreadorskih odijela.

Inače, Cayetano Rivera Ordóñez, miljenik španjolske koride, zaštitno je lice armanijeve kolekcije Giorgio Armani Hand Made to Measure. Cayetano potječe iz slavne loze uspješnih toreadora, a za njegovog djeda Antonija Ordóñeza odijelo je svojedobno kreirao slavni Pablo Picasso.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više