Moda i ljepota OGORČENI DAVID BAILEY:

Na modnim fotkama žene izgledaju kao da su mrtve

  • Autor: G. A.
  • 21.8.2009 13:25:25
  • 21.8.2009 11:52:47

Poznati modni fotograf David Bailey iznerviran je trenutačnim stanjem u struci, jer su njegovi kolege prisiljeni odbaciti svaku ljudsku karakternu, pa i fizičku crtu lica žena s kojima rade. Osobito kritizira američki Vogue, gdje se najviše miješaju u fotografski posao

Vogue
Kate Moss, rujan 2009.
'Modeli koji poziraju za Vogue izgledaju kao androidi. Svaka žena koja ima više od 23 godine mora proći preinake, mora ih se uljepšati u Photoshopu. Ponavljam, 23 godine! Pa to je presmiješno! Ali u Vogueu, osobito američkom, a nije puno bolje ni u britanskom, to se od fotografa zahtijeva', ogorčen je slavni modni fotograf David Bailey.

'Oni žele da na fotografijama modeli izgledaju točno kao lutke u izlozima. Uvijek moraju izgledati kao da su mrtve. To nije zanimljivo niti uzbudljivo, jer one više nisu žene. One su androidi, nestvarne, bez mesa i krvi i seksipila', kaže slavni fotograf.

David Bailey, koji je svojevremeno radio i s Kate Moss, ljut je i na struku, jer fotografi više ne slijede vlastiti stil, već se ukalupljuju. 'Više ne možete reći tko je napravio fotku. Prije se to moglo, jer su fotke imale karakter', otkriva Bailey i ističe da se svim silama trudi oduprijeti trendovima.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više