SEDAM NAJGORIH

Najveće modne greške koje si nikada nećete oprostiti

08.04.2014 u 10:31

Bionic
Reading

Kada je riječ o modi, vrlo je tanka granica između modnog uspjeha i neuspjeha. Kako znati što je modna greška i što odjenuti kako biste svaki put doslovce blistali?

Ako želite biti modnom ikonom, prvo pravilo koje valja usvojiti je da nikada ne smijete biti rob odjeće koju nosite. Ona bi vas trebala uljepšati te vam dati dodatno samopouzdanje i dozu sofisticiranosti. Slijedi sedam najvećih modnih grešaka koje si nikada nećete oprostiti, stoga je bolje spriječiti ih.

Kratko u kombinaciji s tankim potpeticama
U ovome slučaju uopće se ne radi o otkrivanju previše kože, već je stvar u tome da kombinacija kratke suknje ili hlačica s cipelama s tankom petom izgleda jednako loše kao i kombinacija širokih hlača s džepovima i vojničkih čizama ili pak nošenje sunčanih naočala, ogrlice, naušnica i jakog sjajila u isto vrijeme. Rješenje? Hlače visokog struka i širokih nogavica u kombinaciji s visokim potpeticama učinit će vaše noge nevjerojatno dugima, a ako volite suknjice, onda se odlučite za minicu te cipele s debljom petom i mini platformom, piše refinery29.com

Od glave do pete u odjeći istog dizajnera
Ovo se ne mora nužno odnositi na luksuzne dizajnere, već valja obratiti pažnju i kada nosite odjeću povoljnih high street brendova poput Zare i H&M-a. Naime ako se od glave do pete odjenete u jedan brend, izgledat ćete kao hodajuća reklama, čak i ako logo brenda nije istaknut. Dobar stil zasniva se na stvaranju svojih, originalnih kombinacija.

Nošenje odjeće koja vam gotovo pristaje
Jedno je nositi široku, predimenzioniranu majicu koja je krojena tako da bude široka, a sasvim je druga stvar kada doista nosite nešto što vam je preveliko ili, još gore, premalo. Nemojte misliti da se ne vidi kada su vam traperice preuske, kada je sako prevelik pa ne stoji dobro na ramenima ili su vam štikle prevelike pa vam ispadaju pete dok hodate. Osim što će vam u takvim kombinacijama itekako biti neugodno, također imajte na umu da to nije put do dobrog izgleda.

Čistoća odjeće
Naravno, dobra stara traper jakna najbolje izgleda nakon nekoliko godina nošenja, kada se onako savršeno izliže, a šik crne traperice najbolje su kada se već pomalo isperu. No u svemu valja imati mjeru, a ljubav prema odjeći svoju granicu. Kakav god stil furali, odjeća prekrivena mrljama od hrane, prljavštinom ili dlakama kućnih ljubimaca, koliko god vam bila draga, ne izgleda dobro. Zapamtite, svaki dobar stil ima nešto zajedničko, a to je čista i mirisna odjeća.

Uzorci koji se prisvajaju iz različitih kultura u ime mode
Postoji razlog zašto su perjanice, hinduistički motivi ili pak afričke haljine tako estetski uvjerljivi. Postoje cijele kulture, religije i skupine ljudi kojima ti simboli jako znače, stoga nošenje takvih uzoraka i simbola samo zato što ih smatrate 'slatkima' baš i nije kul.

Odjeća i obuća u kojoj se ne možete slobodno kretati
Preuske haljine zbog kojih ne možete normalno hodati ili se pak popeti stepenicama, visoke čizme oštrih rubova koji vam se urezuju u nogu svaki put kada ih nosite, torbice u kojima ništa ne možete pronaći ili one s naramenicama koje se urezuju u rame – treba li vam doista to? Ako vam odjeća ometa svakodnevni život i navike, onda se doista ne isplati.

Pretvarate se da ste nešto što zapravo niste
Vrlo je važno odrediti što točno želite poručiti odjećom koju nosite. Čak i kada isprobavate nešto sasvim novo, vodite računa o tome da odjeća uvijek odražava vas i vašu osobnost. Kada se odijevate za kakvu svečanu priliku, nikada se ne biste smjeli osjećati kao da ste odjenuli kostim. Nema veze ako nitko u vašem društvu ne nosi traperice ili ako vam nitko ne daje komplimente za vaše hlače muškog kroja – ako se vi u tome osjećate ugodno, ništa drugo nije bitno.