BOŽE, SVAŠTA

Ovo je nekad bio užas, a sada je novi modni trend

24.03.2014 u 08:16

Bionic
Reading

Sjetimo se kako se komentiralo ženu koja bi spojila točkice, prugice i afrički print, ili onu koja bi nosila smeđi remen uz crne čizme... Ili onu u crvenim hlačama i ružičastoj majici. Danas su novi trendovi toliko fleksibilni, da se napokon smijemo sve usuditi! Evo koja pravila više ne vrijede

Zlato i srebro ne idu zajedno
Zlatni i srebrni lančić ne idu zajedno? Oho, itekako idu. Cijeli nizovi. Kako kod ogrlica, tako i kod narukvica i prstenja, a bome i kod zakovica na torbama, čizmama i odjeći.

Umjetno krzno izgleda jeftino
To više ni približno nije istina. Krzno i kožne jakne su čak i u umjetnim verzijama toliko vjerne pravima, da je na prvu gotovo nemoguće reći je li materijal pravi ili imitacija.

Grudnjak nikad ne smije izvirivati
Ma nemojte! Grudnjak smije izvirivati sa svih strana – od naramenica, preko čipke na košaricama, a kako se nose bolero topići, čak i dio ispod bolera.

Print uz print izgleda kaotično
Pa što? To je poželjno, pidžama hlače sa sitnim printom i bluza s krupnim, zašto ne. To je prije par sezona isfurala Stella McCartney i prigrlio cijeli modni svijet.

Jedan komad nakita ostavite kod kuće
A, ne. To svakako više ne vrijedi, nabacite što god vam padne na pamet. Pune ruke prstenja, pune ruke narukvica. Fora. Čak i povrh tetovaža. Jedino pripazite – ako ste se odlučili za narukvice, nemojte baš istodobno prstenje, i suprotno. Vrijedi i za ogrlice.

Cipele i remen moraju biti u istom tonu
To je pravilo nastalo kad se podrazumijevalo da je remen crni ili smeđi, no u današnje vrijeme ludih tekstura, uzoraka i boja, pravilo pada u vodu. Čak slobodno možete nositi smeđu remen uz crne cipele.

Bijelo od glave do pete nema smisla
Snježno bijela boja doista ženi daje damski štih, laskava je, i doista uvijek pravo osvježenje u moru crnih stylinga! Ako uz bijele hlače i majicu isfurate bijele cipele, maramu i nakit, više vam to nitko neće zamjeriti.