Moda i ljepota PROPALI POKUŠAJI OPORAVKA

Bankrotirala modna kuća Escada

Nekoć najveća luksuzna kuća za žensku modu na svijetu, njemačka Escada, još će ovaj tjedan objaviti stečaj, najavila je uprava te tvrtke u srijedu nakon što su propali planovi za financijski oporavak, čime je dovedena u pitanje platna sposobnost tvrtke

'Uprava tvrtke nada se da će stečajna uprava prihvatiti sanacijski program koji bi Escadu mogao vratiti u mirnije vode', rekao je predsjednik poslovodnog odbora modne kuće Bruno Saelzer. Tvrtka je u poslovnoj godini 2008/09. nagomilala gubitke u visini od 91 milijuna eura.

Stečajni postupak koji bi, po informacijama njemačke burze dionica, trebao biti pokrenut u četvrtak, posljedica je propalog plana nabave svježeg kapitala putem obveznica.

Escada je osnovana 1976. te je u osamdesetima narasla u najveću tvrtku za žensku luksuznu modu na svijetu. Polagana propast Escade započela je nakon smrti utemeljiteljice i modne dizajnerice Mergarethe Ley 1992. godine.

Modno carstvo Escada ima brojne slavne poklonike na crvenom tepihu, uključujući Katie Holmes, Katherine Heigl i Evu Herzigovu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više