AKCIJA ZA SPAS FOTOGRAFKINJE

Na prodaju fotka gole Kate Moss iz 2001.

11.08.2009 u 15:45

Bionic
Reading

Corinne Day, fotografkinja koja je zaslužna za otkrivanje tada tinejdžerice Kate Moss, već se deset godina bori s tumorom na mozgu. Da bi joj spasili život i prikupili novac za liječenje, prijatelji iz modne industrije prodaju fotografije Kate Moss koje je Day snimila tijekom karijere

Corinne Day, koja je u ranim četrdesetima, nalazi se u klinici u Arizoni gdje joj liječnici vrlo skupim tretmanima pokušavaju spasiti život. Fotografkinja je stoga pristala na inicijativu koja joj je ponuđena iz svijeta modne industrije - da se u 300 primjeraka prodaje njezina neobjavljena fotografija Kate Moss, koju je snimila 1993. godine.

Primjerci prve od ponuđenih fotki prodani su po 150 dolara za samo tri sata te je prikupljeno oko 45.000 dolara, što je gotovo polovica potrebnog iznosa.

Nakon tog munjevitog uspjeha odlučeno je da se svakog mjeseca u prodaju pusti po jedna limitirana serija fotografija Kate Moss, sve do Božića.
O kupnji fotografije na kojoj Moss leži gola na krevetu, a koja je trenutačno na prodaji, možete se raspitati na ovoj e-mail adresi. Fotku je Day snimila 2001. godine za jedan nizozemski magazin.