PRVI GAFOVI

Manolo je mislio da će ga uništiti prva revija

06.08.2009 u 09:41

Bionic
Reading

Manolo Blahnik, legendarni dizajner cipela za kojima luduju sve žene svijeta, bio je uvjeren da je njegova karijera završena s prvom revijom. Modeli su tako čudno hodali na gumenim potplatima i petama bez okosnice da je bio prestravljen

Manolo je bio užasnut kada je Ossie Clark još prije 37 godina na modnu pistu odlučio poslati modele u njegovim kreacijama jer je bio uvjeren da cipele nisu dovoljno dobro napravljene.

'Ossie je bio prva osoba koja je koristila moje cipele na pisti, 1972. u Londonu. Da budem iskren, mislio sam da će me to upropastiti. Cipele koje sam radio za reviju imale su potplate od gume, a pete nisu imale dobru okosnicu. Modeli su tako čudno hodali da sam se samo preznojavao. Imao sam ludu sreću da su ljudi mislili da je to novi način hodanja na pistama', objasnio je Manolo.

Manolo – koji se može ponositi vojskom celebrity fanova, na čelu s Madonnom koja je izjavila da su 'manolice bolje i od seksa', progovorio je o svojim iskustvima u modnoj industriji u povodu 25-godišnjice Londonskog tjedna mode, koja će se slaviti u rujnu.

Priznao je da je mnogo inspiracije tijekom karijere crpio upravo iz glavnog grada, no smatra da se londonski Tjedan mode uvelike mijenjao s godinama.

'Nekadašnji tjedni mode bili su mnogo intimniji i naivniji nego sada. Svatko je bio uzbuđen zbog kreativnosti, a ne zbog toga što bi mogao zaraditi, kao što je to danas slučaj', istaknuo je Blahnik.