ODSAD I NA MORU

Fjaba otvara svoja vrata u Splitu

09.07.2009 u 14:25

Bionic
Reading

Modni studio Fjaba, pod kreativnim vodstvom Ide i Mirne Litović, otvara svoj prvi samostalni prostor u Splitu smješten u samom središtu grada, unutar Dioklecijanove palače

Fjaba na Cro-a-porteru

Nakon niza kolekcija predstavljenih na Cro-a-porteru, prostor je prvi takav u potpunosti posvećen kreativnom univerzumu modnog dua. Dominantno bijeli interijer odabran je kao neutralna i čista pozadina za bogati i koloritni modni izričaj Fjabe te kao otvoreni poligon za slobodne transformacije. Uz cjelokupnu ponudu kolekcija, prostor je zamišljen i kao radni atelje te modni laboratorij.

Fjabin potpis u modi nose bogati, istkani materijali, fina izrada te ženstveni krojevi koji ocrtavaju siluetu. Posljednja Fjabina kolekcija predstavljena je na Cro-a-porteru u travnju, a nedugo zatim predstavljen je i poseban projekt, mini-kolekcija izrađena u potpunosti od papira, u suradnji s tvrtkom Europapier.

Modnu kuću Fjaba osnovale su u Splitu 2006. dizajnerice Ida i Mirna Litović. Kuća djeluje pod zajedničkim kreativnim vodstvom sestara Litović iza kojih je niz godina modnog rada. Ime Fjaba dolazi od starosplitskog te označava bajku, priču. Sestre Litović 2007. započele su predstavljanje svojih kolekcija u okviru manifestacije Cro-a-porter. Osim u novom prostoru u Splitu, Fjabine kolekcije dostupne su također u Cro-a-porter storeu u Zagrebu.