TAKO LAKO

Ovaj trendi nakit možete i sami napraviti gotovo besplatno

20.08.2013 u 11:10

Bionic
Reading

U novoj epizodi videoserije 'Tako lako' ponovo se družimo s Pelješankom Tinom Bilušicom, koja vam poručuje da na plaži skupite naplavine i iskoristite ih za jeftin, a zaista poseban nakit

Tinina filozofija izrade nakita je krajnje ogoljena i jednostavna: naplavine su konstrukcija na koju vješa privjeske po želji – ona ih uglavnom sama izrađuje, no lijepo je i ako kombinirate gotove, kupljene privjeske s ručno rađenim unikatnim, kao i one koji su otpali sa starih puknutih lančića i narukvica… Ovakav nakit ima umjetničku crtu, a svaki novi komad drukčiji je od prethodnog.

Materijal od kojeg Tina izrađuje privjeske uglavnom je iz reciklaže: konac za vezenje, komadići kože ili tkanine, listovi iz starih knjiga, komad lanca… Za spajanje Tina koristi vruće ljepilo te gotove vijke s kukicom i tzv. igle (koje zapravo više nalikuju malo čvršćim pribadačama nego iglama).

Kukice i igle možete kupiti u hobističkim dućanima, ali ako ih nemate pri ruci, možete upotrijebiti i tanke čavliće ili deblje pribadače, pod uvjetom da su izrađeni od metala koji se lako ne lomi prilikom savijanja. U tom slučaju trebat ćete i nešto alata: bušilicu i kliješta (po mogućnosti obla, kako biste savinuli što pravilnije kukice). Ako se odlučite na izradu knjižice-privjeska, može to biti na način koji smo naučili u prošloj epizodi ili na Tinin improvizirani način.

Više Tininih ideja i savjeta pogledajte na njezinom blogu i facebook stranici. Ako vam se sviđa Tako lako, lajkajte i redovito posjećujte našu stranicu na Facebooku.

A tportal.hr će jednog čitatelja nagraditi s originalnom ogrlicom!

Nagradu je osvojila Morena Španjol Mihalić

Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.

Trendi nakit od naplavina