DUBROVNIK FASHION WEEK

Prve revije na Stradunu uz manjak poznatih

03.07.2009 u 11:38

Bionic
Reading

Revijom meksičkog 'haute couture' dizajnera Gulierma Leona sinoć je ispred Luže započeo prvi Dubrovnik Fashion Week International, koji prve večeri ipak nije uspio privući značajniji broj poznatih lica

Revije na Stradunu

Stilski i koloristički vrlo raznoliku novu kolekciju mladog meksičkog dizajnera koji je prvi put gostovao u Hrvatskoj i uopće u Europi, nosile su bose poznate hrvatske manekenke poput Anite Dujić, Iris Rajčić, Une Barković i Lane Mažar, a u ulozi manekena odlično se snašao i Dubrovčanin Petar Miše Mihočević, ravnatelj Kazališta Marina Držića.

Nakon revije gosta iz Meksika uslijedilo je predstavljanje najnovije ljetne kolekcije Dubrovčanke Ivane Barač, kojoj je to bila prva revija u njezinu rodnom gradu. Ivaninom novom kolekcijom dominiraju crna boja i boja pudera, a temelj kolekcije su haljine koje se mogu vezati i nositi na više načina. Novih dvadeset kreacija dubrovačke dizajnerice izrađeno je od pamuka i svile organdi, s detaljima od ovčje kože.

Na prvoj večeri DFWI svoje je kreacije pokazala i splitska modna kuća MAK u vlasništvu Nede Makjanić Kunić, predstavivši kolekciju kojom su dominirale uglavnom haljine veselih boja s detaljima poput volančića i šljokica, upotpunjene kožnim jaknama. Posebno zanimljive bile su i kreacije britanske dizanjerice Emilie Bajramove, koja je predstavila vunene tunike u bojama poput ljubičaste i terakote.

Prva večer revija završila je predstavljanjem nove kolekcije još jednog dubrovačkog modnog branda Art Go'dena. U kombinaciji s bijelim kratkim hlačama i košuljama predstavili su nove torbe, šalove, kravate i remenje, na tragu njihova već prepoznatljiva poslovnog looka kojim dominiraju jarke boje poput crvene i zelene.

Za frizure manekenki iz zagrebačke agencije Taliamodel u vlasništvu Tihane Harapin Zalepugin pobrinuo se je Yannis Kyriazos, dubrovački frizerski studio Zrinka te beogradski Creative team koji je odradio i make-up zajedno s Anom Obradović i Dorothy Jager.

Ambiciozno zamilšljen modni show na Stradunu, na kojem organizatori očekuju 3.000 posjetitelja, zasad je privukao tek neke poznate osobe, poput Indire Vladić Mujkić koja je na reviju povela i supruga Narcisa, a bile su tu i Marija Husar, Tihana Harapin Zalepugin, splitska 'kraljica aerobika' Nataša Bebić te izvršna direktorica Sarajevo Film Festivala Emina Ganić.

Narcis Mujkić, Indira Mujkić iz Colonie, Tomislav Jelić iz Colonie i Emina Galić
Marija Husar i suprug Vjeko Rimac
Nataša Bebić i Tihana Harapin Zalepugin