Moda i ljepota PET DANA VISOKE MODE NA STRADUNU

Otvoren Dubrovnik Fashion Week International

  • Autor: tportal.hr
  • 25.8.2010 17:29:41
  • 2.7.2009 16:05:27

Petodnevna modna manifestacija Dubrovnik Fashion Week International počinje u četvrtak navečer na Stradunu modnom revijom poznatog meksičkog 'haute couture' dizajnera Guillerma Leona

Dubrovnik Fashion Week
Darija Mikulandra-Žanetić i Tihana Harapin-Zelepugin
Na koktelu dobrodošlice za sudionike i uzvanike u Vrtu palmi hotela Excelsior okupila su se u srijedu brojna poznata lica iz svijeta mode, estrade i javnog društvenog života, kao i modni novinari i kritičari, kako bi nazočili predstavljanju Dubrovnik Fashion Week International. Modna pista duga 25 metara već je postavljena podno Zvonika.

Među najistaknutijima, stigao je i jedan od najperspektivnijih mladih čeških dizajnera Jakub Polanka. Njegovu aktualnu kolekciju Dubrovčani će moći vidjeti na modnoj reviji u petak navečer.

Stigao je i njemački modni fotograf Daniel Sannwald s dugogodišnjom belgijskom adresom koji trenutno snima za japanski Vogue. On je u dubrovačkoj galeriji Sebastian zajedno s fotografkinjom Brunom Kazinoti izložio modne portrete koji će se moći kao dio off programa manifestacije razgledati sve do nedjelje. Mladi fotograf, koji je ujedno i jedan od službenih fotografa DFWI, Dubrovnik je posjetio po prvi put, no već je boravio na našoj obali.

Događaj će uveličati i brojni domaći te strani modni novinari i kritičari, kao i neke od domaćih zvijezda poput Indire Vladić-Mujkić i njezinog kolege iz grupe Colonia Tomislava Jelića, potom bivša divasica Marija Husar sa suprugom i Tihana Harapin-Zalepugin, čije će manekenke iz modne agencije Talia nositi revije.

Organizatori DFWI, Darija Mikulandra-Žanetić, Renata Mandić i Haris Čustović, koji stoje iza udruge Antifriz koja djeluje u Londonu, Amsterdamu i Dubrovniku, izjavili su da su DFWI pripremili u dva i pol mjeseca te da ih je uistinu iznenadio velik odaziv dizajnera koji u Dubrovnik dolaze predstaviti svoje kolekcije iz čak 13 zemalja.

'Imamo izvrsnu selekciju dizajnera, a iako su ove godine uglavnom iz Europe, iduće ljeto nastojat ćemo dovesti modne dizajnere iz cijelog svijeta', rekla je na otvorenju Renata Mandić koja će raditi i make-up za revije, a iza sebe ima bogato iskustvo kao make-up umjetnica među ostalim i na londonskom te pariškom Fashion Weeku. Na otvorenju u Vrtu palmi kao poseban uzvanik bio je i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, budući da je Dubrovačko-neretvanska županija jedan od glavnih pokrovitelja DFWI uz Ministarstvo turizma RH i Grad Dubrovnik.

Dubrovnik Fashion WeekColonia već uživa
Posebna atrakcija u pauzi revija bit će i posebni audio-vizualni perfomansi i instalacije koje će, među ostalima, prirediti i vrhunski audio-vizualni umjetnici poput onedotzero, Scotta Pagana, Bogomira Doringera, Dennisa Millera, Krista Lomaxa, U-Suna te Mathieua Massata i Pierrea Guillaumea iz francuskog Bowling Cluba koji rade i na revijama od Cartiera, Christiana Diora i Karla Lagerfelda.

Na DFWI se očekuje oko 300 VIP gostiju te više od 3.000 posjetitelja, a osim uglednih modnih dizajnera i modela, ugostit će i brojne umjetnike, glazbenike, svjetske modne novinare i kritičare, celebrityje, jet-settere te druge ugledne goste iz regije i svijeta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više