UVREDLJIVO

Najotrovniji komentari Karla Lagerfelda

10.06.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Vrijeđao je članove engleske kraljevske obitelji, prvu damu SAD-a, Adele i Lanu Del Rey, Pippu i Heidi Klum, debele i niske ljude, a ponekad i cijele narode. Sada će slavni Lagerfeldovi citati biti ovjekovječeni u knjizi

'The World According To Karl' ideja je Patricka Mauriésa, Jean-Christophe Napias i Sandrine Gulbenkian, a knjiga će biti kolekcija otrovnih komentara Karla Lagerfelda uključujući citate poput ovog: 'Donji dio trenirke znak je poraza. Izgubili ste kontrolu nad svojim životom, pa ste kupili donji dio trenirke.'

Kreativni direktor modne kuće Chanel postao je gotovo jednako poznat po svojim dosjetkama kao i kreacijama. U zlobnim komentarima nemilosrdan je bio i prema stanovnicima Grčke kao i prema mlađoj sestri Kate Middleton, piše Daily Mail.

Nakon kraljevskog vjenčanja 2011. godine, dizajner je u intervjuu za njemački magazin iskazao gađanje prema mlađoj sestri vojvotkinje od Cambridgea.

Kate Middleton ima lijepu siluetu, ona je prava djevojka za tog dečka. Sviđaju mi se takve žene, volim romantične ljepotice. S druge strane, ne sviđa mi se lice njezine sestre. Ona samo treba pokazivati leđa.'

Debljina je omiljena Karlova tema, a prošle je godine izazvao bijes javnosti kad je britansku pjevačicu Adele opisao kao 'malo predebelu'. Kasnije je pokušao popraviti dojam izjavivši kako je pjevačica prekrasna te da ima božanski glas.

Nezadovoljan što je samo traumatizirao samo Adele i Pippu, pitao se je li ijedan dio tijela pjevačice Lane del Rey stvaran, a onda je i sam sebe nadmašio uvrijedivši cijelu Rusiju.
'Da sam žena u Rusiji bio bih lezbijka, jer su muškarci jako ružni. Ima par zgodnih, poput dečka Naomi Campbell, ali tu vidite najljepše žene i najstrašnije muškarce.'

Grčka je još jedna zemlja koja je osjetila Kaiserov žalac kad se Karl uključio u raspravu o grčkoj financijskoj krizi i problemu korupcije.
'Grčka mora poraditi na čišćoj slici. Veliki je problem njihova loša reputacija. Ne možete biti sigurni da novac ide tamo gdje bi trebao ići. Nitko ne želi da Grčka nestane, ali oni imaju neke stvarno odvratne navike. Italija, također.'

Posvađao se i s novinarima, a kad je urednica Newsweeka Tina Brown objavila članak u kojem se tvrdilo da je Lagerfeld precijenjen, uzvratio je: 'Prije svega, časopis Tine Brown nije uspješan. On umire. Žao mi što Tina Brown, koja je bila tako uspješna s Vanity Fairom, propada s takvim s***** od novina. Žao mi je.'

10 najotrovnijih citata Karla Lagerfelda 

O niskim, neprivlačnim ljudima: 'Život nije natjecanje ljepote i neki su ružni ljudi sjajni. Ipak, mrzim gadne, ružne muškarce. Žene mogu biti niske, no za muškarce je to nemoguće. To ne opraštaju u svom životu. Zli su i žele vas ubiti'.
O ljudima koji se žale na mršave modele: 'To su debele mamice koje sjede s vrećicama čipsa ispred televizije i govore da su mršavi modeli ružni'.
O bivšoj prijateljici i Chanelovoj muzi Ines de la Fressange: 'Želim joj svu sreću na svijetu, samo dok ju ne moram gledati ili slušati kako govori o tome'.
O Sealu: 'Nisam dermatolog, ali ne bih htio njegovu kožu. Rudnik izgleda bolje od njegovog lica, on je prekriven kraterima'.
O Heidi Klum: 'Ne poznajem Heidi Klum. Ona nikada nije bila poznata u Francuskoj. Claudia Schiffer također ne zna tko je ona'.
O krznu: 'Poljoprivrednici su oni koji hrane krave i svinje, a onda ih ubiju. To je licemjernije od lova. Lovci barem ne tepaju životinjama'.
O engleskoj kraljici: 'Ona izgleda kao njezina baka – samo se malo više smješka'.
O Michelle Obama: 'Ne razumijem tu promjenu kose. Obožavam madame Obamu. No nema voditeljice vijesti koja ima takvu frizuru. Iskreno, to joj ne odgovara. Šiške su jako loša ideja'.
O Adele: 'Ona je ime ovog trenutka. Malo je predebela, ali ima lijepo lice i božanski glas'.
O Lani del Rey: 'Je li ona konstrukcija sa svim svojim implantatima?'