POBUNILE SE

Što to smeta najpoznatijim manekenkama?

03.06.2013 u 09:02

Bionic
Reading

Svjetski poznate manekenke Gisele Bundchen i Lily Aldridge otvoreno su progovorile protiv Photoshopa, koji šalje pogrešnu poruku i ne prihvaća različitost žena

'Ne volim Photoshop. To onda više nisam ja', rekla je Angel Lily Adridge objasnivši zašto ne voli retuširanje fotografije. Naime, lijepa manekenka objasnila je da ne voli svoj izgled nakon retuširanja, jer oduzima prirodnu ljepotu žena.

'Imam razmak među zubima, a ponekad mi ga dok obrađuju slike izbrišu. No ja volim svoje zube, znate, to sam ja', rekla je Angel za HuffPost Live. Njezina izjava došla je samo nekoliko dana nakon što je supermodel Gisele Bundchen pozirala slavnom Johanu Lindbergu.

'Rekao je: 'OK, imamo sada dva sata, idemo odraditi posao, bez namještanja kose, bez make upa, onako stvarno i prirodno'', prepričala je Gisele njegove riječi za Fashionista.com. Dodala je i kako voli njegov pristup jer se osjeća onako kako bi se žena trebala osjećati. Fotograf Lindeberg prihvaća različitost žena.

'Volim osjećaj kad znaš da si različit, da imaš svoje nesavršenosti i da si baš zbog toga jedinstven i lijep. Lindeberg to shvaća ne pokušava namjestiti svjetlo i retuširati te', rekla je Gisele.


S njima se slaže i Erin Heatrherton, manekenka Victoria's Secreta, koja je izjavila kako joj takve fotografije ostavljaju gorko-slatki okus, izgledaš bolje, ali to je laž. U drugom je pak intervjuu rekla da je na roditeljima odgovornost da nauče djecu što je realno, a što su tijela iz magazina.

'To nije pravedna poruka, ali dovoljno smo inteligentni da shvatimo što je stvarno, a što nije', rekla je za Fashionista.com, dodajući kako manekenke ne prodaju stvarnost, već priču.