MODNI OSCARI

Michelle Obama proglašena ikonom stila

17.06.2009 u 09:56

Bionic
Reading

Prva dama Amerike Michelle Obama dosad je već mnogo puta u medijima proglašavana modnom ikonom. Sada za to ima i potvrdu koju joj je dodijelio Udruženje američkih dizajnera

Američka modna industrija, predvođena najvećim dizajnerskim imenima, dodijelila je Michelle Obama nagradu za poseban doprinos modi. Iako Michelle nije nazočila svečanosti, na sve strane prštali su komplimenti na račun njezinog odličnog stila.

Hvaleći njezin uspon do statusa modne ikone, predsjednica Udruženja američkih dizajnera Diane von Furstenberg rekla je da Obama ima 'jedinstveni look koji balansira dualnost njezinih životnih uloga, kao savjetnice, saveznice i supruge predsjednika Sjedinjenih Država Baracka Obame te kao majke njihove dvije kćeri'.

Dodjela 'modnih Oscara' prestižno je događanje koje okuplja najbiranije modno društvo i poklonike mode. Tako su uz slavna dizajnerska imena na njujoršku svečanost došle i najbolje svjetske manekenke te mlade dizajnerske nade, kao i zvijezde iz showbiza.

'Mislim da je zaista modno osviještena. Ovo je prvi put da mi žene pogledamo druguženu koja je u političkom svijetu i pomislimo: To i ja želim nositi. To je sjajno jer ona ne samo da je pametna,nego je i prekrasna i ima stila', rekla je o prvoj dami Heidi Klum.

Obama se na nagradi zahvalila putem snimljene poruke u kojoj hvali američku modnu industriju. 'U ime svih žena, želim vam zahvaliti na tome da modu činite oslobađajućom, nadahnjujućom i prvenstveno zabavnom.'

Ralph Lauren proglašen je najpopularnijim dizajnerom, a Anna Sui dobila je nagradu Geoffrey Beene za životno djelo. Marc Jacobs dobio je nagradu za najboljeg internacionalnog dizajnera, najboljim dizajnerom muške odjeće proglašen je Ital Zucchelli koji kreira za marku Calvin Klein. Najboljim dizajnerima ženske odjeće proglašen je duo Kate i Laura Mulleavy. Alexander Wang proglašen je najboljim mladim dizajnerom ženske, a Tim Hamilton muške odjeće.

Uz slavne dizajnere među kojima su bili i Donna Karan, Jason Wu, Michael Kors, Diane Von Furstenburg, Anna Sui, Narciso Rodriguez i Ralph Lauren, dodjeli nagrada nazočile su mnoge zvijezde, a među njima i Kirsten Dunst, Agyness Deyn, Blake Lively, Zoe Saldana, Justin Timberlake, Melissa George i Diane Kruger.