TAKO LAKO

Pogledajte kako sami možete izraditi fora nakit

19.02.2013 u 09:36

Bionic
Reading

U trećoj epizodi nove videoserije 'Tako lako' ponovo se družimo s Pelješankom Tinom Bilušicom

Tina ima sjajnu maštu, kao što možete vidjeti na njezinom profilu na Facebooku pa je shvatila da gumbi, kako imaju rupice, osim šivanja na odjeću, mogu glumiti i neku vrstu perlica za izradu nakita.

Zato kad odbacujete staru odjeću, prvo skinite gumbe, a ako ste baš jako nestrpljivi i ne da vam se čekati da skupite zadovoljavajuću kolekciju, možete poharati kutije za šivanje rodbine, prijatelja i susjeda ili jednostavno kupite nove gumbe – oni najobičniji i najjednostavniji (jednobojni, okrugli, s četiri rupice) uglavnom su jeftini, a jako lijepo izgledaju nanizani u nakitu.

Tehnika koju Tina pokazuje u videoprilogu pogodna je za izradu ogrlica, narukvica, naušnica, privjesaka… Osim gumba i malo slobodnog vremena, trebat će vam metalni lančići, alke, kopče i po želji privjesci svih oblika i boja. Ako koristite veće gumbe, na njima blizu ruba treba probušiti dodatnu rupicu, pa dobro dođe i mala bušilica s vrlo tankim svrdlom.

Nakit od gumba možete ukrasiti satenskim vrpcama, kombinirati gumbe i perle od stakla, FIMO mase… U fotogaleriji možete vidjeti Tinin nakit od gumba, metala i drugih sitnica - vjerujemo da će vas inspirirati jer, kako kaže Tina, mogućnosti zapravo ovise samo o vama!

Tina poklanja narukvicu od gumba, a ako je želite imati, kliknite ovdje

Ako su vam promaknule prve dvije epizode serije 'Tako lako', možete ih vidjeti ovdje