ODE 30 POSTO UDJELA

Roberto Cavalli ipak prodaje modni biznis

04.06.2009 u 12:32

Bionic
Reading

Nakon podužeg kolebanja, talijanski dizajner Roberto Cavalli potpisao je pismo namjere s talijanskim investicijskim fondom Clessidra o prodaji 30 posto svoje modne kuće

Ova sada već konačna odluka o prodaji biznisa pomalo zbunjuje jer je Cavalli još u siječnju najavio moguću prodaju, no nedavno je u medijima ustvrdio: 'Nisam siguran je li pametno i želim li prodati dio biznisa. U ovom je trenutku logičnije kupovati nego prodavati.'

No kako piše Wall Street Journal, dizajner je na kraju ipak potpisao pismo namjere kojim je spreman prodati manjinski udio modne kuće koja nosi njegovo prezime. Prema pismu bi 30 posto poslovanja bilo u rukama kompanije privatnog kapitala Clessidra.

Iako pismo nije obvezujuće, predstavnici obiju kompanija potvrdili su dogovor, no s obzirom na Cavallijeve poteze hoću-neću, tko zna je li ovo kraj jedne epizode.

Cavalli vrijednost modne kuće procjenjuje na oko 300 milijuna eura. Kako je izjavio, o točnoj cijeni udjela odlučit će najkasnije do krajnjeg roka 30. rujna.

Roberto Cavalli izjavio je i da je za ulaganje u njegov brand zainteresiran arapski investitor i indijski biznismen Lakshmi Mittal.