SLAVE DOK DRUGI PROPADAJU

Burberry dobio svoj dan u New Yorku

29.05.2009 u 10:13

Bionic
Reading

Ogromna slova Burberry prvi put su zasjala na vrhu nebodera na adresi 444 Madison Avenue na Manhattanu, gdje je otvoreno novo sjedište i ekskluzivni dućan te modne kuće. Gradonačelnik New Yorka 28. je svibnja nazvao Burberry Day

Orlando Bloom
Helena Christensen

Britanska modna kuća na njujorškom Manhattanu otvorila je novo sjedište, a gradonačelnik Michael Bloomberg pozdravio je taj potez kao dobrodošlu investiciju u budućnost grada, kao novi zamah svjetskoj maloprodaji i modi.

Na otvaranje je došlo 300-tinjak gostiju iz svijeta visoke mode, a među stajliš Njujorčanima našli su se blizanke Mary-Kate i Ashley Olsen, glumica Kirsten Dunst i supermodel Helena Christensen, Peaches Geldof, izdavač Jefferson Hack i Burberryjev model Lily Donaldson. Osim modne elite, stigao je i popularni 32-godišnji britanski glumac Orlando Bloom.

Burberry je donirao i 500.000 dolara zakladi Robin Hood Foundation koja podupire javnu naobrazbu i stjecanje radnih vještina siromašnih Njujorčana.

I dok su druge modne kuće uslijed ekonomske krize zaustavile svako širenje, Burberry planira otvoriti deset do 15 novih dućana u svijetu, od kojih još pet po velikim gradovima Sjeverne i Južne Amerike.

Kako kaže Angela Ahrendts iz Burberryja, tržišta na kojima posluju drastično su promijenila lice: primjerice, Rusija i Dubai bili su im najunosniji, a sada su se totalno srozali. Sada se, osim na SAD, fokusiraju na Kinu i Brazil.