TOTALNI MUST-HAVE

Kakvi šeširi i kape su hit ove sezone?

04.12.2012 u 11:43

Bionic
Reading

Mnoge žene se po pitanju mode za vrijeme hladnih dana groze trenutka kada moraju staviti šešir ili kapu na glavu. Ako ste i vi jedna od njih te ste uvjereni da model koji vam dobro pristaje jednostavno ne postoji, ne odustajte tako lako, već dobro proučite klasične, ali uvijek moderne modele s kojima ćete djelovati vrlo šik

Trilby
Trilby

Izvorno muški šešir iz 30-ih godina prošlog stoljeća, postao je pravi modni hit današnjeg vremena. Elegantan i višestruko upotrebljiv trilby je must-have, pogodan za žene bez obzira na godina. Daje sofisticiran izgled, no odmjereno, tako da nećete djelovati previše sređeno, piše Daily Mail.

Trilbyju nisu odoljele ni slave face, tako se među njegovim vjernim fanovima nalaze Reese Witerspoon i Danii Minogue. Ako se odlučite na kupnju ovoga šešira, uzmite zimsku varijantu u kakvoj bogatoj boji poput maslinasto zelene ili pak boje šljive.

Što se tiče samoga nošenja ovoga šešira, vrlo je važno pod kojim ga kutom nosite. Općenito, onima iznad 35 godina bolje pristaje kada je nagnut prema naprijed te malo nakrivljen. Ovaj model šešira nagnut prema nazad daje mladenački, pomalo boemski look. Osim načina nošenja, vrlo je važno i odabrati proporcije, odnosno veličinu šešira koja će odgovarati vašem obliku lica.

Beretka
Beretka
Mnoge žene nisu baš sigurne po pitanju izbora beretke, no nju je zapravo vrlo lako nositi, a jedino pravilo kojeg se morate pridržavati je ne odabrati onu u crnoj boji. Naime, crna beretka previše podsjeća na francuske umjetnike. Inače su vrlo zabavan modni detalj, a trebale bi biti u svijetlim bojama. Osim toga, beretke su vrlo praktične, a dolaze u mnogo različitih oblika i stilova.

Svakako si odvojite dovoljno vremena te pronađite onu koja vam najbolje pristaje, a obično najbolje izgleda kada je nošena u kombinaciji s casual odjećom. Ženama koje imaju snažnije izražene crte lica bolje stoje beretke položene niže prema zatiljku, a ostalima odlično stoje one na vrhu glave malo nagnute u stranu. Opće pravilo, koje je poželjno poštivati, da beretka bolje izgleda nošena uz raspuštenu, ležerniju frizuru, jer zavezana kosa u kombinaciji s beretkom dodaje koju godinu.

Cloche
Cloche
Inspiriran 'Downtonom', šeširić cloche, koji oblikom podsjeća na zvonce, jedan je od najvećih hitova ove sezone. Cloche pomno prati konture lice, stoga bolje stoji onima sitne građe i nježnijih crta lica. Veliki fan ovoga šešira je Victoria Beckham koja svoj cloche nosi prilično navučen preko lica. Cloche odlično izgleda u kombinaciji s kaputom ili odijelom čineći tako svojevrstan look dvadesetih.

Šubara
Upadljiva i dramatična, posebno dobro izgleda na visokim ženama, a zapanjujući look može se postići kombinacijom s dugim strukiranim kaputima i visokim petama. Angelina Jolie i Kate Middleton, obje visoke i vitke, obožavaju nositi šubare koji im stoje doista dobro. Ono što se ženama posebno sviđa na šubarama je samo krzno, često umjetno, koje daje taj laskavi look. Šubare bolje pristaju uz zrelu kožu, savršeno prikrivaju bore, a ističu prirodne nijanse i tonove kože. No treba pripaziti kod izbora šubara koje imaju zaliske obložene krznom koje služe za prikrivanje ušije te doista rijetko kome dobro stoje.

Turban
Turban
Pletena kapica u obliku turbana vrlo je slatka, praktična i topla, a osim toga vrlo je privlačna i seksi. Elizabeth Taylor, simbol vječne ljepote i stila, vrlo je često viđana u kapici u obliku turbana. Kyle Minogue odlično pristaje crni pleteni turban. Turban pristaje gotovo svim oblicima lica, no oni s okruglim licem trebali bi birati nešto uže modele. Ako želite biti u trendu, odaberite pleteni turban koji ćete moći lako isfurati za dnevne, ali i čak i za večernje izlaske.

Fedora
Izgledom identična trilbyju, fedora ima nešto širi obod, a upravo je Pippa Middleton, koja po mnogima predstavlja modnu ikonu, viđena sa smeđom fedorom na glavi. Pomalo muškobanjasta izgleda, fedora odlično izgleda u kombinaciji s trapericama ili pak s oštro krojenim odijelima, a baš i ne paše na suknje i haljine. Pristaje ženama svih dobi, iako je češće odabiru nešto mlađe generacije koje ju obožavaju malo nagnuti preko obrva.