Moda i ljepota MODNA MANIFESTACIJA

Što nas čeka na 12. osječkom Fashion Incubatoru?

  • Autor: tportal.hr
  • 22.10.2012 8:55:37
  • 21.10.2012 10:06:23

Predstavljamo program dvanaeste sezone Portanova Fashion Incubatora, koja će se održati 3. studenoga u osječkom trgovačkom centru Portanova pod tematskim nazivom 'Fashion Polarities'

Prvi put javno će biti prikazano pet kolekcija čije su autorice ušle u finale prvog i najvećeg natjecanja za mlade modne kreativce kao i dvije gostujuće kolekcije prošlogodišnjih pobjednica. Svojim će se autorskim revijama u natjecateljskom dijelu večeri predstaviti Andreja Anić, Katarina Mamić, Tina Spahija, Tatjana Pantoš i Valinea Vinger.

Tatjana Pantoš na Portanova Fashion Incubatoru prikazat će kolekciju inspiriranu ženskim tijelom. Za isticanje siluete koristila je sjajnu umjetnu kožu čiju ženstvenost pojačava mekoća krzna, a linije tijela su dodatno naglašene crnim trakama raznih oblika.
Katarina Mamić u Osijeku će se predstaviti kolekcijom 'Spot the knot', u kojoj je gotovo u potpunosti zanemarila konstrukciju i haljine stvarala direktno na krojačkoj lutki igranjem s raznim čvorovima. No na svakom modelu se pojavljuje jedan skrojeni dio te je cjelokupni dojam ravnoteža konstrukcije i dekonstrukcije, čiste i stroge plohe prema reljefnoj i razigranoj.
Kolekciju s kojom će se predstaviti na Portanova Fashion Incubatoru Tina Spahija stvorila je spajajući geometrijsku formu s osnovnim bojama; crvena, zelena, žuta, plava. Bojama je dizajnerica istaknula 'dobru' i 'lošu' stranu svakog modela, što ju je dovelo do zaključka da cijela kolekcija ima karakter superjunaka te je nazvala Colored Warriors.

Valinea Vinger u Portanovu dolazi s unisex kolekcijom kojom dominiraju bijeli kaputi, a ostatak je crne boje. Inspiraciju je pronašla u likovnim elementima kojima razigrano tvori asimetrične forme u crno-bijelom kontrastu.

Kolekcija kojom se Andrea Anić predstavlja na Portanova Fashion Incubatoru nastala je kao nastavak diplomskoga rada. Inspiracija joj je karirani uzorak i žensko tijelo, odnosno struk koji dizajnerica voli isticati zbog ženstvenosti siluete.

Mlade će snage tada pistu ustupiti pobjednicama 11. sezone, Sonji Lamut i Jeleni Aleksić, koje su od prošlogodišnjeg nastupa na Portanova Fashion Incubatoru svoje radove pokazale na dva izdanja Cro-a-Portera. Ženstvenost i naglašena figura koje su odlikovale njenu prvu kolekciju i dalje su inspiracija Sonji Lamut. I u aktualnoj kolekciji Jelena Aleksić ostaje vjerna muškoj modi, ali je načinila iskorak u materijalima i bojama. Pastelne boje, sjajni materijali i prepoznatljivi nabori odlike su njene posljednje kolekcije koja je, kako sama navodi, namijenjena hrabrim i modno osviještenim muškarcima. Obje su kolekcije pobudile veliko zanimanje modnih znalaca na 20. jubilarnom Cro-a-Porteru.

220558,44399 ,45385 ,45447
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više