TKO BI JOJ ODOLIO!

Ima li ova zavodnica najljepše noge na svijetu?

21.10.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Amerikanka Karlie Kloss ove godine napunila je tek 20 godina, no po pitanju modne karijere ona je daleko od početnice, a nakon nekoliko nevjerojatno uspješno odrađenih kampanja i ulaska u svijet anđelica Victoria's Secreta, nije čudno što se upravo nju smatra modelom 21. stoljeća

Karlie Kloss ima samo 20 godina, a najpoznatija je po svom hodu na pistama i nevjerojatnoj figuri. Rođena u Chicagu, prvi put pistama se prošetala u dobi od 15 godina, a od tada se pojavila u kampanjama za Yves Saint Laurenta i Diora. Prošle godine je i debitirala kao anđelica Victoria's Secreta. Galliano ju je čak usporedio sa supermodelima osamdesetih, rekavši da je ona jedna od 'onih' djevojaka, poput Naomi, Linde i Shalom. 'Kad sam je prvi put vidio, samo sam zašutio', rekao je Galliano.

Prije negoli je stupila u modni svijet Karlie je vrijedno trenirala klasični balet, a naporni treninzi u najranijoj godinama rezultirali su, njezinim nevjerojatnim nogama koje svakoga ostavljaju bez daha te je čak bi nekoliko puta bila okićena epitetima, poput manekenke s najboljim nogama.

Ozbiljniju manekensku karijeru započela je 2007. godine, a već godinu dana kasnije pokorila je piste New York Fashion Weeka otvorivši reviju Caroline Herrere te zatvorivši reviju Marca Jacobsa. Nakon New Yorka pohitala je u Milano, a zatim i u Pariz te je tu sezonu okončala s čak 64 nošene revije.

Magazin People ju je te godine prozvao i modelom godine, Karilenina mentorica Molly Sims tada je izjavila kako uopće ne sumnja da će Karile modnim svijetom vladati i s 30 godina jer ima neprolaznu i upečatljivu ljepotu.

Od tada je Karlie snimila mdone kampanje za nevjerojatan broj dizajnera poput Jeana Paula Gaultiera, Donne Karan, Ninne Ricci, Chloé, Lacoste, Alexandera McQueena, Yvesa Saint Laurenta, Dolce&Gabbane i mnogih drugih. Nedugo nakon toga Karile je za oko zapela slavnom Johnu Gallianu te je postala Diorova muza, a debitirala je i na malim ekranima glumeći u prvoj epizodi četvrte sezone popularne serije 'Tračerica'.

No, Karilenina godina definitivno je bila 2011. kada se priključila izazovnom timu Victorijinih anđelica, potpisavši ugovor o kojem sanja svaki model na svijetu. Takav angažman otvorio joj je i mnoga druga vrata.

Vrata joj je otvorio i talijanski Vogue, za koji ju je fotograf Steven Meisel prikazao kao ženu s nevjerojatnim nogama, a krasila je i naslovnice magazina Harper’s Bazaar i Numero. Međutim, snimljeni editorijal u talijanskom Vogueu dignuo je i mnogo prašine među čitateljima zbog fotografija izvijenog mršavog tijela tada 19-godišnje Karlie Kloss, što je rezultiralo njezinim povlačenjem. Na stranici časopisa na Facebooku komentirali su da Klossova izgleda kao da boluje od anoreksije ili bolesti modernih tehnologija – lošeg rada u Photoshopu. Nakon bučnog negodovanja čitatelja, urednici Voguea odlučili su maknuti spornu naslovnu fotku s internetskih stranica.

Jedno vrijeme se šuškalo kako je za ovom smeđokosom i zelenookom ljepoticom koju krase mjere 81-58.5-86.5 na 183 centimetra visine poludio i sam Leonardo DiCaprio, no na njega Karlie nije pala, već na pravog sportaša, točnije na igrača američkog nogometa Sama Bradforda. Par je zajedno viđen u proljeće ove godine, no Karlie svoj privatan život jako dobro čuva, navodeći da slobodno vrijeme provodi pekući kolače, vozeći bicikl i plešući balet.