DOVE FASHION.HR

Evo kako izgleda revija kad je nose dvije balerine

12.10.2012 u 23:42

Bionic
Reading

Na trećoj večeri Dove Fashion.hr-a kolekcije su pokazali Ana Maria Ricov, Ivana Pilja, Martina Felja, Bata Spasojević te Ogi Antunac i Zoran Mrvoš, a započela je Ivana Popović neobičnim performansom

Ivana Popović svoju je publiku do sada već naviknula da je sasvim drukčija od drugih pa izuzetak nije bila ni revija na Dove Fashion.hr-u. Njenu su kolekciju uz glazbu i nastup pjevačice Carol Cass predstavile dvije balerine i jedan baletan iz Hrvatskog narodnog kazališta. Dok su one u svom performansu plesom skidale dio po dio haljina i tunika, baletan je na kraju s autoricom revije oslikao bijele košulje na balerinama. Kolekciju karakteriziraju jednostavne linije u materijalima poput svile, baršuna i marokanskog veza.

Balerine su se na pisti zagrijale plesom, a ostale manekenke dobro su se nosile s prohladnom zagrebačkom večeri u hali nekadašnje tvornice Gredelj. Ana Maria Ricov započela je svijetlim tonovima modela koji su bili jednostavnih formi, ali upotpunjeni konstrukcijskim rezovima koji su u nabranim materijalima stvarali efekt dinamičnosti. Nezaobilazni su bili sivi i crni tonovi, a hlače, haljine i gornji dijelovi prepuni su crnih kožnih komada u pravilnim i manje pravilnim oblicima koji su zaokruživali Aninu kolekciju.

U sklopu Zone 45 predstavila se Ivana Pilja kolekcijom u crnom koja je podsjećala na gejše iz daleke budućnosti. Mankenke su na glavama imale ogromne punđe i bijela lica s istaknutom šminkom na očima. Haljine su imale naglašena ramena, čvrste okrugle donje dijelove suknji poput balona, a sve su začinile seksi cipelama u zakovicama s vrtoglavim potpeticama.

Nakon Ivane Pilje na pistu su manekenke unijele vedrinu u kolekciji Martine Felje. Autorica je sama dizajnirala materijal koji obiluje uzorcima s proljetnim motivima. Na lepršave haljine pastelnih tonova sletjeli su se leptiri, vilin konjici i bubamare, a pravo proljetno buđenje vidjelo se u printevima sa žutim, zelenim i ljubičastim tonovima. Kolekcija je nastavak rada na cruise za 2013. pa se i ovaj put pojavljuje plise u nekoliko topića, suknji i haljina.

S beogradskog Fashion.hr-a došao je Bata Spasojević koji je uz žensku predstavio i dio muške kolekcije pod zajedničkim imenom Eclectic. Spasojević je kombinirao više stilova koji su povezani u jednu cjelinu: art deco, lik i djelo slikarice Katrine Ivanović te elementi futurizma. Uz raskošnu srebrnu i zlatnu boju koja se prožela kompletima od hlača u dimija stilu i kratkih kaputića, dominirali su i nježniji pastelni tonovi, ali i vatrene crvene plise haljine.

Kolekcija Link by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš visoko na listi prioriteta ima funkcionalnost i udobnost. Njihova kolekcija ima naglasak na mekim, ali jasno definiranim linijama, a namijenili su je urbanim, modernim ženama koje znaju što žele i samopouzdano koračaju ulicama svjetskih gradova.