BIJOUX DE DIAMANTS

Čime nakit Coco Chanel osvaja već punih 80 godina?

11.10.2012 u 09:29

Bionic
Reading

Kako bi odala počast glamuroznoj Coco Chanel te njezinoj prvoj i jedinoj kolekciji nakita Bijoux de Diamants, francuska kuća 'oživjela' je njezinu kolekciju inspiriranu nebom

Legendarna Gabrielle Coco Chanel prije 80 godina, 1932, kreirala je za modnu kuću Chanel prvu i jedinu kolekciju nakita Bijoux de Diamants inspiriranu mračnim razdobljem Velike depresije kojem je suprotstavila ljepotu neba - komete, zvijezde i sunce, tri vječna simbola kolekcije. A linija je u to vrijeme bila nešto zaista senzacionalno i dotad neviđeno.

'Htjela sam da kolekcija Bijoux de Diamants bude poput vrpce na ženskim prstima. Jednostavno sam ih htjela pokriti zviježđem', rekla je Coco francuskom listu L’Intransigeant. I u tome je uspjela.

U povodu 80. rođendana prve Chanelove kolekcije nakita francuska luksuzna kuća na najbolji je mogući način odala počast Mademoiselle Chanel i njezinu glamuroznom nakitu - novom kolekcijom blještavog nakita nadahnutom upravo klasičnim modelima koje je osmislila Coco daleke 1932. Nova linija, koja se sastoji od 80 komada, po jedan za svaku godinu, prepuna je žutih, crnih i bijelih dijamanata te bisera i safira, a odiše predivnim dizajnom kakvim se isticala i prva kolekcija.

Prije dva dana u New Yorku održana je rođendanska proslava u povodu 80. rođendana Bijoux de Diamants kojoj su nazočile brojne zvijezde poput Blake Lively, Diane Kruger i Alexe Chung, a Chanelov unikatni nakit naći će se ovaj mjesec na izložbi u Velikoj Jabuci te u studenom u Tokiju.