Moda i ljepota CRO A PORTER

Strana hrvatske mode kakvu još niste vidjeli

  • Autor: M. C.
  • 7.10.2012 10:51:52
  • 6.10.2012 22:13:21

U sklopu ovogodišnjeg Cro a portera UNICEF je organizirao humanitarno-modnu večer na kojoj su se prikupljala sredstva za udomljavanje djece s teškoćama

Naziv humanitarno-modne večeri održane u Laubi bio je 'Dobrota je uvijek u modi', a mnogi su se pridružili i kupili lutkice naših dizajnera. Tako su humanitarnu akciju podržale i Mirela Forić, Tatjana Jurić, Ivana Balaban, Maja Vučić, Žana Mari Lalić te druge osobe iz javnog života.

Hrvatski dizajneri
za ovu su prigodu izradili unikatne krpene lutkice, a sav prihod od prodaje ulaznica i lutkica namijenjen je UNICEF-ovom programu za poticanje udomiteljstva djece s teškoćama u razvoju. Tako su svi sudionici kupnjom ulaznice od 200 kuna pomogli tom programu.

Dizajneri koji su odlučili svoju kreativnost spojiti s humanitarnim radom i osmislili jedinstvene lutkice su Aleksandra Dojčinović, A'MARIE, Anamarija Asanović, Boris Pavlin, Borna et Fils, Dioralop, ELFS, Hippy Garden, Ivica Klarić, Jelena Aleksić, JET-LAG, Luka Grubišić, Linea Exclusive, Matija Vuica, Monika Sablić, MAK, Madam Demode, Sonja Lamut, Tomislav Bahorić, Zoran Aragović, Zigman, XD Xenia Design, Etna Maar i Image Haddad.

Tijekom večeri predstavili su po jedan model iz kolekcija koje će biti viđene na skorašnjem Cro a porteru. Posebnu je pažnju imao Boudoir koji je održao reviju za jubilarnih deset godina rada. Njihove su raskošne damske haljine popraćene gromoglasnim pljeskom.

218773,217462,215474,214702

Inače se projekt izrade krpenih lutkica UNICEF provodi već više od 20 godina u suradnji s volonterima koji ih izrađuju, a u Hrvatskoj su se pod imenom 'Seka i braco' počele prodavati 2006. godine. Izrađuju ih marljive volonterke treće dobi, koje godišnje naprave 200-tinjak lutkica, pomažući time promicanje udomiteljstva koje se u Hrvatskoj provodi kroz akciju 'Svako dijete treba obitelj'.

Naime, više tisuća djece u Hrvatskoj odrasta u institucijama, koje unatoč trudu osoblja koje tamo radi ne mogu nadomjestiti roditeljsku ljubav i pažnju. Stoga je UNICEF pokrenuo akcije poticanja udomiteljstva kako bi senzibilizirao širu javnost o važnosti odrastanja djece u obiteljskom okruženju, uključujući i poticanje specijaliziranog udomiteljstva djece s teškoćama u razvoju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više