ELLA CATLIFF

Tko je djevojka kojoj Gucci plaća da pogleda njegove revije

30.09.2012 u 10:03

Bionic
Reading

Ella se u modu zaljubila kad je kao 12-godišnjakinja posjetila Rim, a vlastiti blog pokrenula je u Parizu. Danas je suradnica Voguea, a modni velikani poput Guccija plaćaju joj avionske karte kako bi pogledala njihove revije

Otkad je započela svoj blog La Petite Anglaise prije dvije godine, Ella Catliff postala je prava blogerska senzacija kojoj Gucci spremno plaća letove na svoje revije u Milanu. Ella, koja trenutno živi u Londonu, poput većine svojih kolegica, bavi se s nekoliko poslova - blogerica je, urednica, model i stilistica. Radila je za modnu kuću Alexander McQueen, stilizirala snimanja za Harpers Bazaar i pisala za modne časopise diljem svijeta poput Grazije i britanskog Voguea.

No, globalno sljedbeništvo stekla je prije dvije godine, kada je pokrenula vlastiti modni blog. Le Petite Anglaise danas je na listi Vogueovih omiljenih modnih blogova, a nominirana je i za nagradu za blog godine časopisa Marie Claire. Posljednje četiri sezone Ella je redovito lice na modnim tjednima, koje posjećuje i piše o revijama u Londonu, New Yorku i Milanu.

'Razmišljala sam o pokretanju bloga mjesecima, no zapravo mi se nije dalo i nisam znala o čemu pisati. Onda sam počela stažirati u Parizu i shvatila kako konačno imam materijala za blog - život u Parizu bio je nevjerojatno iskustvo, radila sam u jednom od showrooma za vrijeme muškog tjedna mode. Prvih šest mjeseci čitalo me otprilike dvoje ljudi, no kad sam se vratila u London, počela ići na modne tjedne i stažirala u McQueenu, jednostavno sam se zaljubila u bloganje. Nisam znala ništa o modnim tjednima, mislila sam da sa svojom akreditacijom mogu ići na sve revije. S vremenom sam počela istraživati modni svijet i učiti kako industrija funkcionira', otkriva Elle.

'Danas mi brojni brandovi šalju novosti o svojim kolekcijama u nadi da ću ih objaviti, no ja nisam takav bloger, zapravo sam jako sebična. Pišem samo o stvarima koje su meni lijepe i koje me zanimaju i o brandovima koje volim', objašnjava dvadesetjednogodišnjakinja koja trenutno studira na koledžu Central St. Martins.

'Zaljubila sam se u modu kad sam imala 12 godina. Otac, televizijski producent, tada je radioemisiju imena ‘Fashion House’. Otišla sam s njim u Rim, posjetila brojne dizajnere i skoro svaku trgovinu u gradu i od tog trenutka sam potpuno opsjednuta', prisjeća se Elle. Iako je najpoznatija u rodnom Londonu, Elle priznaje kako bi više voljela da se rodila kao Francuskinja, a komad kojem ne može odoljeti su bluze.

'Pogotovo ako imaju ovratnik poput onog Petra Pana', veselo dodaje, priznajući kako, iako šoping pažljivo planira, uvijek potroši više od planiranog. Za nekoliko godina, Elle se nada da će raditi ono što voli i imati veliku kolekciju Mulberry torbica!