POSUTA DIJAMANTIMA

Je li ovo najskuplja haljina na svijetu?

26.09.2012 u 10:29

Bionic
Reading

Dizajnerske haljine nerijetko dostižu vrtoglavo visoke cijene, no glamurozna haljina dizajnerice Debbie Wingham definitivno zaslužuje titulu jedne od najskupljih haljina na svijetu, a njezina vrijednost se procjenjuje na nevjerojatnih 5,6 milijuna dolara

Britanska dizajnerica Debbie Wingham kreirala je nevjerojatno skupu glamuroznu haljinu ukrašenu sa čak 50 crnih dijamanata od dva karata. Crna duga haljina korzet-oblika te ukrašena peplumom i visokim prorezom predstavljena je na modnoj reviji u Ukrajini, a kako piše Huffington Post, ovo modno čudo teško je nevjerojatnih 13 kilograma.

Dizajnerica je na reviji predstavila još nekoliko haljina prekrivenih dijamantima, međutim ova s crnim dijamantima koji se bajkovito presijavaju bila je glavna atrakcija, no ujedno je podijelila je mišljenja publike. I dok je neki smatraju predivnom, drugi pak ne odobravaju takvo 'razbacivanje'.

I dok neki već navode kako je upravo ova crna haljina najskuplja na svijetu te da će ući u 'Guinnessovu knjigu rekorda', kako piše Huffington Post, to baš i nije točno. Naime, u 'Guinnessovoj knjizi rekorda' već postoji kategorija najskuplje koktel haljine u kojoj se nalazi haljina vrijedna 15 milijuna dolara te ukrašena s 85 dijamanata. Najskuplja maturalna haljina košta pak 14 tisuća dolara. Jedan od najzanimljivijih podataka je o malezijskom dizajneru Faisolu Abdullahu koji je prije nekoliko godina kreirao haljinu nazvanu 'Slavuj Kuala Lumpura' čija vrijednost se procjenjuje na 30 milijuna dolara.