Moda i ljepota ZAMKE DIJETA

Žene bacaju milijune na preusku odjeću

  • Autor: G. A.
  • 15.5.2009 16:20:38
  • 15.5.2009 15:14:12

Žene non-stop nasjedaju na istu zamku. Ugledaju famoznu haljinu, zatim su očajne jer im je preuska oko struka, ipak je kupuju i na kraju ostave na dnu ormara. Što to opsjeda ljepši spol pa stalno ponavlja istu pogrešku? Želja da smršave

Događa li vam se da kupite preuske hlače? Majicu? Sako? I onda to stoji i stoji u ormaru, dok ne shvatite da nikada neće biti nosivo. Ako je tako, niste usamljeni.

Britanci su objavili istraživanje prema kojem trećina njihove ženske populacije protrati novac na premale konfekcijske brojeve u uvjerenju da će ih to potaknuti da smršave. Strategija bi bila dobra kada najčešći ishod ne bi bila tužna činjenica da nikada ne obuku nijedan takav komad, a grešku uporno ponavljaju.

Žene su priznale da premalu odjeću kupuju namjerno, jer su naumile smršavjeti, a to im se čini kao idealan motiv. Tako čak 24 milijuna haljina, suknji, hlača i košulja nenošeno stoji na vješalicama u ormaru, dok se njihovi vlasnici bore s gubitkom kilograma.

Farmaceutski lanac koji je objavio istraživanje nazvao je takvu odjeću 'mrkve -odjeća kupljena brzopleto, koja zahtijeva od vlasnica da smršave'. Najvećim su se kupcima 'mrkvi' pokazale Škotkinje, gdje svaka šesta žena u ormaru ima svjesno kupljenih deset ili više premalih odjevnih predmeta. Za razliku od njih, samo dva posto žena u Londonu nasjeda na tu zamku.

Spomenimo na kraju da je istraživanje pokazalo da čak 12 posto muškog dijela Britanije također kupuje premalu odjeću iz istog razloga - žele smršavjeti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više