NE PRAZNITE ORMARE

Stari modni trendovi koji će biti hit i ove sezone

02.10.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Kraj ljeta se bliži, a potreba za jesenskom garderobom je sve veća i veća. No prije nego što mahnito otrčite u šoping i kupite nešto zbog čega ćete požaliti, dobro proučite trendove koji su na velika vrata ušli u ormare i prijete da će se tu zadržati još jako dugo

I dok plastične naočale fluorescentne boje od kojih se niste odvajali ovoga ljeta možda nikada više nećete nositi, vaš ormar sigurno skriva cijeli niz odjevnih predmeta koji ćete moći nositi još koju sezonu. Iako modni stručnjaci gotovo uvijek upozoravaju kako modne trendove ne treba slijepo slijediti te da se dobar šoping zasniva na pronalaženju odjeće koja vam dobro stoji te je dovoljno klasična da uz poneki modni dodatak izgleda posve trendi, piše Yahoo Shine.

Međutim, rijetko tko odoli kakvom modnom hitu ili trendi boji, a prije nego li se riješite haljinica s peplumom ili odjeće s uzorkom, proučite top listu trendova koji su se u ormaru uvukli tijekom ljeta te će se tu zadržati još neko dulje razdoblje.

Peplum
Haljinice ukrašene peplumom djeluju pomalo romantično, a istovremeno izazovno naglašavajući struk i čineći ga tanjim te ističući guzu. Ako vam je hitno potreban stajling za kakvu svečaniju prigodu ili važan sastanak, upravo peplum može biti najbolji izbor.

Karirani uzorak
Kakva je to jesen bez kariranog uzorka! No ako vas užasava onaj klasični crno-crveni, nema razloga da odustanete od ovoga trenda. Karirani uzorak je dobrodošao u bilo kojoj boji, glavno da su kockice tu. Baloner ili vestica kariranog uzorka koje ste kupili još prošle godine ove sezone bi vam mogli postati omiljeni odjevni predmeti. Za one hrabrije tu su i hlače kariranog uzorka, a one klasičnije možda oduševe kišobrani s kockicama.

Dječački stil
Kratka suknjica na faldice u kombinaciji s uskom majčicom ili košuljicom i remenom može biti posve neodoljiva kombinacija. Ako naglašeno seksi izgled nije vaš izbor, zaigrani dječački stil odlično je rješenje. Stoga ne bacajte onu suknjicu koja vam se činila 'obično', nabacite na nju majčicu s kragnicom, kakav remen i nevinim šarmom osvojite sve oko sebe.

Predimenzionirana odjeća
Ako mislite da vam onaj preveliki pulover, majica ili jakna samo rade nered u ormaru, potpuno ste se prevarili. Naime, predimenzionirana odjeća širih krojeva i duljih rukava bit će hit ove sezone. Širi pulover kombinirajte s uskim trapericama, dulju majicu možete nositi kao tuniku na tajice, a šira jakna će odlično izgledati na čizmice u kombinaciji s kakvim upadljivim šalom.

Brokat
Teška svila isprepletena zlatnim i srebrnim nitima ove sezone će biti definitivan must have. Odlično izgleda na kaputima, vesti ili pak na haljini, a ako se pite gdje biste ga nosili, odgovor je i više nego jednostavan – svugdje. Upravo je brokat odjeća koja odlično izgleda kako na poslovnim sastancima tako i u večernjim izlascima.

Otkačeni printovi
Odjeću koju krase upadljivi printovi ne morate izbaciti iz ormara, čak naprotiv, u tmurnim jesenskim danima izgledat će bolje no ikada. Naime, čak i sama Miuccia Prada kaže kako su upadljivi uzorci ove sezone i više no poželjni.

Sportski look
Sportska odjeća ne mora biti rezervirana samo za odlazak u šetnju, trčanje u teretanu ili pak izležavanje pred televizijom. Na ženstvenu odjevnu kombinaciju nabacite sportsku jaknu ili čak šiltericu, izgledati će bolje no što mislite.

Vuna je in
Jakne, veste ili pak torbice ukrašene vunom ne samo da će ove sezone biti posve in već i sasvim korisne. Naime, osim što odlično izgledaju, odjevni predmeti ukrašeni vunom su i vrlo praktični, topli i udobni, a lako se kombiniraju uz različite stajlinge.